Μεταξύ των κορυφαίων πιο μίζερων χωρών βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με σχετική έρευνα του Bloomberg. Βασικά κριτήρια για την αξιολόγηση της μιζέριας στην οικονομία, τα ποσοστά ανεργίας και ο πληθωρισμός της κάθε χώρας.

Μιζέρια, μιζέρια και πάλι μιζέρια. Μια πρόσφατη έρευνα του Bloomberg, η οποία προσπαθεί να εξετάσει ποιες είναι οι χώρες με τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας, αλλά και που παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα πληθωρισμού, κατατάσσει την Ελλάδα στην τέταρτη θέση, ανάμεσα σε 63 χώρες από όλο τον κόσμο.

bloomberg πιο μίζερες χώρες

Στην κορυφή της σχετικής κατάταξης του Bloomberg με τις πιο μίζερες οικονομίες κρατών από όλον τον κόσμο, για άλλη μια φορά παραμένει η Βενεζουέλα, με πληθωρισμό που φτάνει το 2016, στο 152% ενώ τα ποσοστά ανεργίας της χώρας φτάνουν το 7,7%.  Από την άλλη, υπάρχουν κράτη που φαίνεται πως βελτίωσαν την οικονομία τους και κατατάσσονται έτσι φέτος σε υψηλότερη θέση σε σχέση με αντίστοιχη έρευνα του 2015. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Πολωνία, η οποία κατατάσσεται πια στη 42η θέση, εν αντιθέσει με την 19η στην οποία βρισκόταν το 2015.

photo:Aris Oikonomou / SOOC