Για τις 9 Σεπτέμβρη έκλεισε το debate των πολιτικών αρχηγών το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 21:00 μέχρι τη 01:00 τα μεσάνυχτα της επόμενης Τετάρτης και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ.

Το πολυσυζητημένο debate θα διεξαχθεί παρουσία όλων των αρχηγών των κομμάτων πλην της Χρυσής Αυγής.

Το debate θα αποτελείται συνολικά από τέσσερις θεματικές ενότητες (Κοινωνικό κράτος-Δημόσια διοίκηση, Οικονομία-Ανάπτυξη, Μεταναστευτικό-Προσφυγικό, Εξωτερική Πολιτική). Η τέταρτη ενότητα θα είναι ελεύθερη, με τον κάθε δημοσιογράφο να επιλέγει το αντικείμενο της ερώτησης. Η τηλεμαχία θα κλείσει με την τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών.

Σε ό,τι άφορά τους δημοσιογράφους, ο συντονιστής θα προέρχεται από την ΕΡΤ, ενώ οι υπόλοιποι θα πρέπει απαραιτήτως να είναι μέλη της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Σημείωση!

Για να μπορέσει να βρεθεί λύση στον εφιάλτη της ημερομηνίας διεξαγωγής του debate, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ακύρωσε την ομιλία του στην ΔΕΘ και το ΚΚΕ ακύρωσε την περιοδεία του στη Βοιωτία.

Debate Τσίπρα – Μεϊμαράκη

Το debate μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, όπως ήδη είχε διαρρεύσει, θα πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου.