Στην τσιμπίδα της Δίωξης Ναρκωτικών πιάστηκε συνεργός του Παλαιοκώστα, ο οποίος είχε εμπλακεί στην απόδραση του. Ο συνεργός του Παλαιοκώστα συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από την Ολλανδία στην Ελλάδα. 

Έπειτα από έρευνα ενός μήνα, της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη ο συνεργός του Παλαιοκώστα ο οποίος διακινούσε κοκαΐνη και skunk από την Ολλανδία στην Ελλάδα. Αναλυτικότερα, στην κατοχή του βρέθηκε κοκαΐνη και υδροπονική κάνναβη υψηλής ποιότητας από την Ολλανδία αξίας άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ!

Ο γνωστός ως Παναγιώτης Πάπα, αλβανικής καταγωγής συνεργός του Παλαιοκώστα δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται με χειροπέδες από την Ελληνική Αστυνομία. Το 2009 είχε εκδοθεί εις βάρος του ένταλμα σύλληψης καθώς μαζί με τον Δραβίλα είχαν βοηθήσει να αποδράσει ο Παλαιοκώστας με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό.

Το 2014 όμως είχε αποφυλακιστεί και χρησιμοποιώντας τις επαφές που είχε δημιουργήσει όσο κρυβόταν στην Ολλανδία άρχισε το εμπόριο μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης και υδροπονικής κάνναβης στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθησαν χθες, μετά από εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Άλιμος, Άγιος Δημήτριος, Ν. Σμύρνη, Ν. Κόσμος, Καλλιθέα και Ζωγράφου) οκτώ μέλη της σπείρας, εκ των οποίων έξι Αλβανοί ηλικίας 23, 29, 30, 36, 38 και 38 ετών και δύο Έλληνες, ηλικίας 32 και 40 ετών. Συνεργοί των συλληφθέντων και μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι επίσης τρεις Αλβανοί που ζουν στην Ολλανδία.

Σε βάρος των συλληφθέντων έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και περί αλλοδαπών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ο ρόλος του Παναγιώτη Πάπα:

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη  διερεύνηση  της υπόθεσης, αποκαλύφθηκε η ιεραρχική δομή της οργάνωσης  και συγκεκριμένα ο ηγετικός ρόλος του 36χρονου Αλβανού Παναγιώτη Πάπα, ο οποίος συντόνιζε την αποθήκευση, φύλαξη, μεταφορά και διακίνηση των ναρκωτικών και παράλληλα οργάνωνε και συντόνιζε την μεταφορά και εισαγωγή στην Ελλάδα.

Οι χώροι αποθήκευσης:

Έπειτα από τις συλλήψεις, βρέθηκαν και οι χώροι αποθήκευσης και απόκρυψης  των ναρκωτικών. Αναλυτικότερα, δύο σπίτια στον Άλιμο, ένα εκ των  οποίων προοριζόταν να αποτελέσει και παράνομο εργαστήριο νόθευσης και επανατυποποίησης ναρκωτικών.

Η μέθοδος διακίνησης:

Η μεταφορά των ναρκωτικών για λόγους συγκαλύψεως και αποφυγής δημιουργίας υποψιών γινόταν με ταξί, με οδηγούς μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως γνωστοποιείται από την αναφορά της ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποιήθηκαν τουλάχιστον 21 περιπτώσεις μεταφοράς και εμπορίας ναρκωτικών σε διάφορα άτομα σε περιοχές της Αττικής.

Οι κατασχέσεις:

Σε έρευνες στις παραπάνω οικίες στον Άλιμο, σε οικίες στη Νέα Σμύρνη και στην Καλλιθέα, καθώς και σε δύο ταξί που ακινητοποιήθηκαν στο Γέρακα και στα Πετράλωνα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν περίπου 13 κιλά κοκαΐνης, περίπου 14 κιλά κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), περίπου 10 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), 62.900  ευρώ,  100 δολάρια και 50 λίρες Αγγλίας.

s23w

Επίσης κατασχέθηκαν τρία  Ι.Χ. αυτοκίνητα, ένα πιστόλι με τρεις γεμιστήρες, ένα εξάρτημα σκόπευσης του πιστολιού, 44 φυσίγγια των 38 mm., 33 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, τέσσερις  ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, μία μεταλλική πρέσα και ένα χρηματοκιβώτιο.

Η αξία των κατασχεθεισών ποσοτήτων ναρκωτικών υπολογίζεται στο χρηματικό ποσό του  1.000.000 ευρώ!

Photos: Lefteris Partsalis / SOOC