Το ημερολόγιο μετράει αντίστροφα και μόνο μία μέρα έμεινα για το debate των πολιτικών αρχηγών το οποίο θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο στούντιο της ΕΤΡ.

Στο debate των πολιτικών αρχηγών οι  πολιτικοί αρχηγοί  των κομμάτων θα δεχθούν ερωτήσεις από δημοσιογράφους των τηλεοπτικών καναλιών.

Ποιες θα είναι οι δύο καινοτομίες του debate των πολιτικών αρχηγών;

Για πρώτη φορά σε debate θα δοθεί η δυνατότητα στους αρχηγούς να απευθύνουν ο ένας στον άλλον ερώτηση, ενώ μπορούν επίσης να απαντήσουν σε ερώτηση που προηγουμένως τους έχει υποβληθεί.

Ποιοι θα είναι οι θεματικοί κύκλοι που θα απασχολήσουν την αναμέτρηση;

  • 1ος κύκλος: Οικονομία, Ανάπτυξη, Ανεργία
  • 2ος κύκλος: Παιδεία, Υγεία, Διοίκηση, Κοινωνική Πολιτική
  • 3ος κύκλος: Μεταναστευτική πολιτική-προσφυγικό
  • 4ος κύκλος: Εξωτερική πολιτική – ‘Άμυνα
  • 5ος κύκλος: Ελεύθερη ερώτηση επιλογής του κάθε δημοσιογράφου
  • 6ος κύκλος σε δύο γύρους: Οι αρχηγοί μεταξύ τους με ελεύθερες τοποθετήσεις του κάθε αρχηγού και δυνατότητα αν θέλει να υποβάλει ερώτηση σε άλλον η άλλους αρχηγούς ή να απαντήσει σε ερώτηση που ενδεχομένως του έχει ήδη υποβληθεί.

Στους πέντε πρώτους κύκλους, κάθε ερώτηση διαρκεί έως 30” και η απάντηση έως 1.30 λεπτό.

Η δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση επί της απάντησης διαρκεί έως 15”και η δευτερολογία του αρχηγού έως 30”. Στον 6ο διπλό κύκλο των αρχηγών, ξεκινώντας από το μικρότερο σε δύναμη κόμμα, κάθε αρχηγός έχει στη διάθεσή του 1.30 λεπτό ανά γύρο.

Η σειρά των αρχηγών στο πάνελ θα γίνει με την κοινοβουλευτική δύναμη.

Σημείωση!

Στις 14 Σεπτεμβρίου θα ακολουθήσει η τηλεοπτική μονομαχία των αρχηγών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη.