Στην Κω πηγαίνουν Αβραμόπουλος- Τίμερμανς για να συναντηθούν με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, τον δήμαρχο της Κω αλλά και εκπροσώπους των αστυνομικών και λιμενικών Αρχών του νησιού.

Αφού επισκέφτηκαν, χτες (Πέμπτη), το επιχειρησιακό γραφείο της Frontex, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φρανς Τίμερμανς και ο Ευρωπαίος επίτροπος για τη Μετανάστευση, Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναχώρησαν σήμερα το πρωί για την Κω.

Τι συνέβη χτες;

Στην επίσκεψή τους χθες στην Frontex,στο υπουργείο Ναυτιλίας και στην ακτή Βασιλειάδη στον Πειραιά, οι δύο άντρες συνοδεύονταν από τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Αντώνη Μανιτάκη, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ιωάννη Γιάγκο, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Αντώνη Μακρυδημήτρη και τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννη Μουζάλα. Τον αντιπρόεδρο της ΕΕ, συνόδευαν επίσης ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Ο αντιπρόεδρος ο κ. Timmermans και ο επίτροπος ο κ.Αβραμόπουλος είχαν την ευκαιρία να εξηγήσουν αναλυτικά το τι περιμένουμε από την κυβέρνηση και θα δώσουν αύριο συνέντευξη Τύπου στην Κω και θα είμαστε σε θέση να δώσουμε κάθε λεπτομέρεια» τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.