Μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις που έγιναν στη Γερμανία στις 31 Δεκεμβρίου, η Γερμανική κυβέρνηση ψήφισε νομοσχέδιο το οποίο επιτρέπει την απέλαση παραβατικών μεταναστών ανεξάρτητα από το αν έχουν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης με αναστολή.

«Το σχέδιο νόμου προβλέπει πως οι ξένοι παραβάτες μπορούν να απελαθούν αν καταδικαστούν σε ποινή φυλάκισης ανεξάρτητα από το αν έχουν καταδικαστεί με αναστολή ή όχι», ήταν η δήλωση που έκανε η κυβέρνηση μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

 

Για ποια αδικήματα θα μπορούν να απελαθούν οι μετανάστες;

 

Για βίαιες πράξεις εναντίον ενός προσώπου,  σεξουαλικές επιθέσεις και επιθέσεις εναντίον της αστυνομίας. Ταυτόχρονα την πόρτα της εξόδου από την Γερμναία θα δουν όσοι μετανάστες έχουν καταδικαστεί για κλοπή και έχουν υποτροπιάσει.

Στο νομοσχέδιο –το οποίο ανακοινώθηκε στις 12 Ιανουαρίου από το υπουργείο Εσωτερικών αλλά και το υπουργείο Δικαιοσύνης- ξεκαθαρίζεται πως αν κάποιο πρόσωπο το οποίο έχει καταδικαστεί αλλά επωφελείται από το καθεστώς του πρόσφυγα, μπορεί να το στερηθεί.

Στη Γερμανία, πάνω από 1.000 μηνύσεις έχουν κατατεθεί αρκετές εκ των οποίων αφορούν σεξουαλικές επιθέσεις. Σύμφωνα με τις Γερμανικές αρχές σχεδόν το σύνολο των αδικημάτων και των εγκλημάτων αυτών διαπράχθηκαν από υπηκόους αραβικών χωρών, μεταξύ των οποίων και αιτούντες άσυλο.