Σοκ προκαλούν τα στοιχεία τα οποία δημοσίευσε σε σχετική του έκθεση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός τόνισε, πως τα επίπεδα μόλυνσης του αέρα είναι ιδιαίτερα αυξημένα κυρίως στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Νοτιο-Ανατολική Ασία αλλά παράλληλα και στον Δυτικό Ειρηνικό.

Σύμφωνα με την έκθεση του Οργανισμού εννιά στους δέκα ανθρώπους, δηλαδή, το 92% του πληθυσμού του πλανήτη, κατοικεί σε περιοχές όπου η ποιότητα του αέρα της ατμόσφαιρας δεν πληροί τις προδιαγραφές που που έχουν τεθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Τι δήλωσε η  Δρ. Μαρία Νίρα, η οποία είναι η διευθύντρια του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του ΠΟΥ;

«Ταχεία ανάληψη δράσης για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι επειγόντως αναγκαία» επισήμανε και εξήγησε πως «Υπάρχουν λύσεις, κυρίως περισσότερα βιώσιμα συστήματα μεταφορών, διαχείριση των στερεών αποβλήτων, χρησιμοποίηση καθαρών θερμαντικών μέσων και καυσίμων από τα νοικοκυριά, καθώς και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και περιορισμός των βιομηχανικών εκπομπών ρύπων».

Να σημειωθεί, πως η εν λόγω έκθεση έχει στηριχθεί σε δεδομένα τα οποία συλλέχθηκαν από 3.000 σημεία όλου του κόσμου και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μπαθ που βρίσκεται στη Βρετανία.