Την άποψη ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί απ’ την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας εξέφρασε ο Τζέρεμι Κόρμπιν αργά το βράδυ της Κυριακής.

Ο επικεφαλής των Εργατικών είπε πως λυπάται για το κύμα παραιτήσεων από βουλευτές του Εργατικού Κόμματος μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που ήταν το Brexit, ωστόσο, επέμεινε στο ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να παραιτηθεί απ’ τη θέση του.

12 μέλη της Κυβέρνησης προχώρησαν σε απόσυρση της υποστήριξής τους στον Τζέρεμι Κόρμπιν, ενώ ο ίδιος δέχθηκε και τα πυρά όσων τον κατηγόρησαν ότι λόγω της ουδέτερης στάσης που κράτησε πριν το δημοψήφισμα, συνέβαλε στην επικράτηση του Brexit.

Την ίδια στιγμή, ο Κόρμπιν δέχεται έντονη κριτική και πολλοί θεωρούν ότι δεν είναι ικανός να οδηγήσει τους Εργατικούς σε νίκη στις επόμενες εκλογές.

Λυπάμαι που υπήρξαν παραιτήσεις σήμερα από την σκιώδη Κυβέρνησή μου. Αλλά δεν πρόκειται να προδώσω την εμπιστοσύνη εκείνων που με ψήφισαν ή τα εκατομμύρια των υποστηρικτών μου στη χώρα οι οποίοι χρειάζονται να εκπροσωπούνται από το Εργατικό Κόμμα. Εκείνοι που θέλουν να αλλάξουν την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος θα πρέπει να θέσουν υποψηφιότητα σε δημοκρατικές εκλογές, στις οποίες θα είμαι και εγώ υποψήφιος

Photo: Getty