Στη φόρα τα emails του διευθυντή της CIA από το Wikileaks. Το Wikileaks έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία από την ηλεκτρονική αλληλογραφία του John Brennan, διευθυντή της CIA. Τα στοιχεία είναι αποτέλεσμα της εισβολής hacker, ο οποίος δηλώνει μαθητής.

“Έγκλημα με θύμα την οικογένεια Brennan”, χαρακτήρισε η CIA το περιστατικό.

Το Wikileaks δημοσίευσε τα εν λόγω στοιχεία το βράδυ της Τετάρτης. Πιθανώς πρόκειται και για emails που Brennan από το 2009, πριν αναλάβει την ηγεσία της CIA.

Ανάμεσα στα σημαντικά emails που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι και η αίτηση του Brennan στο Λευκό Οίκο για πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πληροφορίες, αλλά και στοιχεία της οικογένειας και των συνεργατών του Brennan, πριν τη συνεργασία με τη CIA.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, εκτός από την αίτηση προς το Λευκό Οίκο, δεν είναι στη δημοσιότητα κάποιο άλλο στοιχείο απόρρητο για λόγους εθνικής ασφάλειας, ενώ υπό εξέταση βρίσκεται και εάν το κομμάτι της αίτησης περιλαμβάνει απόρρητα στοιχεία.

Η ανακοίνωση της CIA τονίζει πως “Η επίθεση αυτή είναι κάτι που θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα και θα έπρεπε να τύχει καταδίκης, όχι επαίνου. Δεν υπάρχει ένδειξη πως τα μέχρι στιγμής δημοσιοποιηθέντα έγγραφα είναι διαβαθμισμένα και στην πραγματικότητα φαίνεται να είναι έγγραφα που θα αναμενόταν να έχει στην κατοχή του ένας ιδιώτης που μετέχει σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας”.