Στοιχεία για την κατάσταση της υγείας των υποψήφιων Προέδρων των ΗΠΑ δόθηκαν στη δημοσιότητα απ΄τους γιατρούς τους. Οι ψηφοφόροι περίμεναν αγωνιωδώς το πόρισμα για την υγεία της Χίλαρι Κλίντον, μετά την πρόσφατη κατάρρευσή της μπροστά σε κόσμο και την πνευμονία που πέρασε.

Τι αναφέρει η επιστολή για την κατάσταση της υγείας της Κλίντον;

Η Λίσα Μπάρντακ, προσωπική γιατρός της Χίλαρι Κλίντον, τονίζει ότι υποψήφια για την Προεδρία είναι στη θέση να υπηρετήσει και προσθέτει ότι αυτές τις μέρες αναρρώνει από μια βακτηριακή, μη μεταδοτική πνευμονία.

Η Χίλαρι Κλίντον διαγνώστηκε με πνευμονία την προηγούμενη Παρασκευή και πλέον ακολουθεί δεκαήμερη αγωγή αντιβίωσης.

Η Μπάρντακ προσθέτει πως «τα επίπεδα χοληστερίνης και πίεσης της Κλίντον βρίσκονται μέσα σε κανονικά πλαίσια και ότι οι εξετάσεις στήθους είναι κανονικές. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ανάπτυξης καρδιακής ανεπάρκειας, που είναι κληρονομική στην οικογένειά της. Η υποψήφια λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για υποθυρεοειδισμό και αλλεργίες, καθώς και συμπληρώματα βιταμίνης Β12 και ένα αντιπηκτικό φάρμακο το οποίο παίρνει μετά τη διάγνωση θρόμβου στο κεφάλι το 2012».

Τι αναφέρουν οι γιατροί για τον Τραμπ;

Η σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ τόνισε μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ότι ο υποψήφιος Ρεπουμπλικανός γνωρίζει ότι θα μπορούσε να προσπαθήσει να χάσει ορισμένα κιλά, ωστόσο, κατά τα άλλα δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα υγείας.

Το 2015 η επιστολή του προσωπικού γιατρού του Τραμπ έγραφε ότι η υγεία του είναι «εκπληκτικά εξαιρετική».

Το γραφείο του Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα δοθούν άμεσα περισσότερες λεπτομέρειες για την υγεία του υποψήφιου Προέδρου των ΗΠΑ.