Στις κινητοποιήσεις που κορυφώνονται μέσα στην εβδομάδα  αναφέρεται η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), η οποία σε σχετικό της άρθρο διερωτάται αν στενεύουν ξανά τα πράγματα για τη χώρα μας.

Όπως συγκεκριμένα γράφει το άρθρο της FAZ το ασφαλιστικό μπλοκάρει την Ελλάδα και δημιουργεί συνεχόμενα προβλήματα.

Συγκεκριμένα το δημοσιεύμα τονίζει: «Λόγω της σχεδιαζόμενης νέας μεταρρύθμισης στο ασφαλιστικό, η Ελλάδα και η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα βρίσκονται μπροστά σε μία εβδομάδα διαμαρτυριών, οι οποίες κορυφώνονται με την 24ωρη γενική απεργία της Πέμπτης».

Στη συνέχεια μάλιστα ο αρθρογράφος συγκρίνει τις απεργίες με τις προσφυγικές ροές και σημειώνει:

«Εδώ και πολλές μέρες απεργεί μεγάλο μέρος των ναυτικών, με αποτέλεσμα 7.000 πρόσφυγες στη Λέσβο να μην μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Οι αγρότες μπλοκάρουν σημαντικά τμήματα των αυτοκινητοδρόμων, όπως είναι οι προσβάσεις στα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης».

Ενώ επίσης η FAZ εστιάζει και στις στάσεις εργασίες που θα έχουν εξαγγελθεί στα ΜΜΜ για την Τρίτη.

Τι αναφέρει η εφημερίδα για τις ασφαλιστικές δαπάνες;

«Το 2016 προβλέπεται μείωση της ασφαλιστικής δαπάνης κατά 1% του ΑΕΠ.

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν προτείνει γενική μείωση συντάξεων κατά 6%, καθώς και μείωση 15% με 20% για συντάξεις που υπερβαίνουν τα 800 ευρώ. Λέγεται ότι οι Ευρωπαίοι (αντι)προτείνουν μείωση 6% σε συνδυασμό με αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 0,5%».

Εδώ μπορείς να ενημερωθείς αναλυτικά για τις απεργίες της εβδομάδας.