Μετά το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Ρίο η Κατερίνα Στεφανίδη συνεχίζει να μας κάνει περήφανους. Αυτή τη φορά επιλέχθηκε ως η κορυφαία αθλήτρια της Ευρώπης στον στίβο για τον μήνα Αύγουστο!

Στην καθιερωμένη, πλέον,  διαδικτυακή δημοσκόπηση που διενεργεί ηΕυρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου μέσω της ιστοσελίδας της, αλλά και των social media, η χρυσή Ελληνίδα Ολυμπιονίκης κέρδισε την ψήφο του κοινού  και αναδείχθηκε ως η κορυφαία αθλήτρια για τον μήνα Αύγουστο, αφήνοντας πίσω της στη σχετική κούρσα την σφυροβόλο από την Πολωνία Ανίτα Βλόνταρτσικ, την Ισπανίδα άλτρια του ύψους την Ρουτ Μπεϊτία, την επταθλήτρια από το Βέλγιο Ναφισατού Τιάμ, αλλά και την δισκοβόλο από την Κροατία Σάντρα Πέρκοβιτς.

Να τονίσουμε πως η Κατερίνα Στεφανίδη είχε κατακτήσει την ιδια διάκριση και τον  περασμένο Απρίλιο.

Στους άνδρες κορυφαίος αθλητής για το μήνα Αύγουστο αναδείχθηκε ο Γάλλος Κεβίν Μαγιέρ που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο δέκαθλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με 8.834 βαθμούς, πίσω από τον Αμερικανό Άστον Ίτον που συγκέντρωσε 8.893 βαθμούς ισοφαρίζοντας το Ολυμπιακό ρεκόρ του Τσέχου Σέμπρλε από το 2004 στην Αθήνα.