Ο χωρισμός είναι δύσκολος. Είτε βγαίνεις από μια μακροχρόνια σχέση, είτε από μια περιστασιακή έξι εβδομάδων κατάσταση, τα πράγματα καταλήγουν αμήχανα, άβολα, και πάντα άσχημα.

Με τον καιρό, ο πόνος της διάλυσης υποχωρεί και τα πράγματα γίνονται ευκολότερα. Δηλαδή, μέχρι να εμφανιστεί μια πραγματικά χαριτωμένη εικόνα του πρώην φίλου σου και της νέας φίλης του!

Το μυαλό σου γεμίζει ξαφνικά με τα συναισθήματα που πίστευες ότι έχουν περάσει πολύ καιρό.

Ίσως να είσαι και εσύ από τους ανθρώπους που χρειάζονται χρόνο για να μπουν σε μία νέα σχέση.

Ωστόσο, είναι δύσκολο να μην είσαι περίεργη για αυτό το νέο άτομο στη ζωή του πρώην συντρόφου σου … και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα περάσεις ώρες ατελείωτες ψάχνοντας τα social media για να μάθεις περισσότερα για το συγκεκριμένο άτομο.

Θα αρχίσεις να συγκρίνεις τον εαυτό σου με εκείνη, τις επιτυχίες της, τις φωτογραφίες της, τα πάντα!

Παρόλα αυτά, η σύγκριση αυτή είναι αρκετά ανθυγιεινή και διαβάζοντας παρακάτω θα καταλάβεις γιατί πρέπει να την σταματήσεις σύμφωνα με τους ειδικούς.

Γιατί συγκρίνεις τον εαυτό σου με την νέα του κοπέλα;

Όλα αυτά έχουν να κάνουν με εσένα περισσότερο απ’ ότι έχει να κάνει με την ίδια.

Ο πρώην φίλος σου θα μπορούσε να βγαίνει μ’ έναν άνδρα τώρα, αλλά και πάλι θα έβρισκες τρόπο να συγκριθείς μ’ εκείνον.

Όταν συγκρίνεις τον εαυτό σου με τη νέα σύντροφο του πρώην συντρόφου σου, είναι επειδή θες να είσαι η μοναδική σύντροφός του και επειδή δεν μπορείς, θες να είσαι η καλύτερη απ’ όλες τις συντρόφους του.

Όλη αυτή η σύγκριση πιθανώς σημαίνει ότι δεν αισθάνεσαι τόσο μεγάλη επιβεβαίωση, όση θα έπρεπε, και θέλεις ν’ αποκτήσεις μ’ αυτόν τον τρόπο.

Όταν συγκρίνεις τη ζωή σου με τη δική της, σκέψου τον εαυτό σου με κάτι που αισθάνεσαι υπερήφανη, είτε πρόκειται για ένα επίτευγμα στην εργασία, είτε για το κουτάβι που μόλις υιοθέτησες.

Συγκρίνουμε για να ανυψώσουμε τον εαυτό μας. Δεν πρόκειται για το με ποια βγαίνει τώρα αλλά για το πώς εκτιμάς τον εαυτό σου.

Τι βλέπει σ’ αυτήν που δεν είδε σε εσένα;

Ας υποθέσουμε ότι είσαι αντικειμενικά “καλύτερη” από τη νέα φίλη του πρώην σου με κάποιο τρόπο.

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είσαι η καλύτερη πρόκληση για αυτόν.

Το γεγονός ότι ο πρώην σου βγαίνει με διαφορετικά άτομα από εσένα, λέει πολλά περισσότερα για τον πρώην σου απ’ ό, τι για εσένα.

Είναι διαφορετική από εσένα και αυτό είναι το θέμα.

Έχετε χωρίσει για κάποιο λόγο. Όπως δελεαστικό μπορεί να είναι να προσπαθήσεις να μετατρέψεις τις σχέσεις σε μαθηματικές εξισώσεις, αλλά δεν είναι υπολογισμοί.

Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν, για να σταματήσεις να την ψάχνεις στα social media;

Είναι σαν μια πραγματικά τρομερή συνήθεια.

Κάνε ένα βήμα κάθε φορά. Μην την κοιτάζεις. Αφαίρεσε την. Κάνε ό, τι χρειάζεται.

Μην νομίζεις ότι πρέπει να μπεις σε μια άλλη σχέση για να τον ξεχάσεις. Είναι πιο σημαντικό να αρχίσεις να αγαπάς τον εαυτό σου.

Ξέρουμε, είναι κυριολεκτικά το πιο δύσκολο να αγαπάς τον εαυτό σου! Αλλά χρειάζεται πειθαρχία.

Θυμήσου, η καλύτερη εκδίκηση είναι να είσαι καλά!

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι άφησες τον πρώην σου για έναν λόγο και είναι επειδή ήταν η καλύτερη απόφαση για εσένα. Όσο περισσότερο επικεντρώνεσαι στο να αναβαθμίσεις την ζωή σου, τόσο λιγότερο θα σε πειράζουν οι επιλογές του πρώην σου.

Χρειάζεσαι κάτι διαφορετικό τώρα στη ζωή σου και θα το ξέρεις όταν το βρεις.