Ακόμα και μέχρι τους 38-39 βαθμούς Κελσίου θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος, αύριο, Παρασκευή σ’ όλη την χώρα, φέροντας νέο κύμα καύσωνα.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 και πιθανόν κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι τοπικές νεφώσεις με σποραδικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά όπου βαθμιαία είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικούς όμβρους και βαθμιαία μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 και βαθμιαία στα ανατολικά μέχρι 5  μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός αρχικά θα είναι γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι τοπικές νεφώσεις στα Ηπειρωτικά με σποραδικούς όμβρους και βαθμιαία μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική Στερεά και την Ήπειρο. Από το βράδυ νεφώσεις με σποραδικούς όμβρους ή καταιγίδες και στο βόρειο Ιόνιο.  Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 και κατά τόπους στα Ηπειρωτικά έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια με σποραδικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας όπου βαθμιαία είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα  βόρεια μεταβλητοί 3 με 4, στα νότια δυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ . Οι άνεμοι θα πνέουν από 21 έως 37 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Photo: Alexandros Michailidis / SOOC