Τεταμένο είναι το κλίμα μεταξύ της Κυβέρνησης και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μετά από τη «μάχη» Τσίπρα- Μητσοτάκη στη Βουλή το πρωί της Παρασκευής. Η Νέα Δημοκρατία απαντά στον Τσίπρα για την πρόταση μομφής και του ζητά να δώσει άμεσα εξηγήσεις για τις καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης. Το ζήτημα δεν έληξε, όμως, εκεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε νέα ανακοίνωση στην οποία τονίζει πως η ΝΔ δεν εμπιστεύεται τον ίδιο τον Πρόεδρο της.

Θυμίζουμε, πως κατά τη δευτερολογία του και συγκεκριμένα στο τέλος της τοποθέτησής του ο Πρωθυπουργός ανέφερε: «Δεν θα μιλούσα τόσο σκληρά περί αθλιότητας εάν δεν άκουγα χθες τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ λίγο μετά από αυτή τη συνάντηση για την οποία είπατε ότι «είναι απόρρητα, δεν κάνουμε διαρροές τι ειπώθηκε» να δηλώνει ευθαρσώς ότι αν δεν κλείσει στις 20 η αξιολόγηση θα καταθέσουμε Πρόταση Μομφής στην κυβέρνηση. Σας προκαλώ, αν αυτός είναι ο στόχος σας δηλαδή να τους πείτε: «βαστάτε να μην κλείσει και εμείς θα τους ρίξουμε» είστε γελασμένος. Καταθέστε Πρόταση Μομφής αν έχετε την εντιμότητα. Θα διαπιστώσετε πόσο αρραγείς είμαστε και ενωμένοι, αποφασισμένοι να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια».

Τι απαντά στον Πρωθυπουργό η Νέα Δημοκρατία;

Ο Βασίλης Κικίλιας έσπευσε να απαντήσει στον Πρωθυπουργό τον οποίο κατηγόρησε για συκοφαντία και έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:

«Μέχρι τώρα ξέραμε το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη. Τώρα μάθαμε ότι το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά συκοφαντία».


Λίγα λεπτά αργότερα σε ανεπίσημο ενημερωτικό σημείωμα της η ΝΔ τόνισε:

«Ο κ. Τσίπρας συμβολίζει μια εποχή κατάθλιψης, διάλυσης και αποτυχίας, η οποία ευτυχώς τελειώνει. Η συζήτηση στη Βουλή κατέδειξε σε πόσο δύσκολη θέση έχει περιέλθει ο κ. Τσίπρας. Εκτός τόπου και χρόνου και εμφανώς εκνευρισμένος κατέφυγε στην προσφιλή του τακτική: Λάσπη και ψέματα.

Λάσπη και συκοφαντικές επιθέσεις στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αποδεικνύοντας την απόλυτη ταύτιση με τα «πληρωμένα πιστόλια» της συριζαϊκής διαπλοκής.

Και ψέματα εκτός κάθε ορίου, φτάνοντας στο σημείο να μιλήσει για δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας που πότε δεν έγιναν, αλλά ενδεχομένως θα επιθυμούσε να έχουν συμβεί για να συσπειρώσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα η οποία είναι σε προφανή αδυναμία να υποστηρίξει αυτά στα οποία μας οδήγησε η τακτική του κ. Τσίπρα.

Επειδή ο κ. Τσίπρας βρέθηκε σε προφανή αδυναμία να απαντήσει στα καίρια ερωτήματα που του έθεσε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, τα ξαναθέτουμε:

– Πρώτον, θα χρειάζονταν αυτά τα μέτρα αν η αξιολόγηση έκλεινε τον Φεβρουάριο του 2016; Ναι ήόχι;

– Δεύτερον, είπε ή δεν είπε ο κ. Τσακαλώτος ότι έχουμε κάνει το 1/3 όσων έπρεπε, το 1/3 είναι σε εξέλιξη και το 1/3 εκκρεμεί; Και αν αυτό ισχύει ποιος βλάπτει τελικά τη διαπραγμάτευση;

– Τρίτον, ισχύουν ή όχι οι δηλώσεις (και του ιδίου του κ. Τσίπρα) ότι πρέπει να κλείσουμε τη διαπραγμάτευση το ταχύτερο δυνατόν; Έχει δίκιο ο κ. Χουλιαράκης όταν λέει «καλύτερα χειρότερη συμφωνία τώρα, παρά καλύτερα μετά». Τελικά μετράει ή δεν μετράει ο χρόνος;

– Τέταρτον, αν δεν κλείσει τώρα η αξιολόγηση, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις; Θα μπούμε ή όχι στην ποσοτική χαλάρωση; Τι θα γίνει με το ποσό της δόσης που προορίζεται για οφειλές του δημοσίου σε ιδιώτες; Θα αποσταθεροποιηθεί ή όχι περαιτέρω το κλίμα στην οικονομία;

Τα ερωτήματα αυτά θα τα θέτουμε καθημερινά μέχρι να πάρουμε απάντηση.

Εξίσου «εκκωφαντική» ήταν η σιωπή του κ. Τσίπρα σε σχέση με τα ερωτήματα του κ. Μητσοτάκη για τα ζητήματα ασφάλειας. Καμία απάντηση για τις καταγγελίες Πανούση και το πώς αντιμετωπίστηκε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Καμία απάντηση για το ρόλο του κ. Λάμπρου και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης που εξυπηρετούσαν πάγια αιτήματα σκληρών ποινικών. Καμία απάντηση για τα καμένα τρόλεϊ, τους βανδαλισμούς σε σταθμούς Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και την ανοχή φαινόμενα χαμηλής παραβατικότητας.

Οι Έλληνες πολίτες έβγαλαν τα συμπεράσματά τους:

Ο κ. Τσίπρας συμβολίζει μια εποχή κατάθλιψης, διάλυσης και αποτυχίας, η οποία ευτυχώς τελειώνει. Σύντομα η Ελλάδα θα μπει σε μια εποχή ελευθερίας και αυτοπεποίθησης».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στο σημείωμα της ΝΔ:

«Η Νέα Δημοκρατία αναγκάστηκε να κυκλοφορήσει non paper, αμέσως μόλις τελείωσε η συζήτηση στη Βουλή, για να υποστηρίξει τον αρχηγό της! Τόση εμπιστοσύνη στον κ. Μητσοτάκη;» υπογραμμίζει η Κυβέρνηση απαντώντας στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Αν έχετε την εντιμότητα καταθέστε πρόταση μομφής- Videos