“Ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να κυβερνήσει, να σταθεροποιήσει την κατάσταση και να στήσει κάλπες αργότερα”, δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης αμέσως μετά την συνάντησή του με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού σημείωσε ότι “κοινή πεποίθηση που έχουμε με τον κ. Μεϊμαράκη είναι ότι οι εκλογές θα μπορούσαν να αποφευχθούν.

“Εκτιμούμε ότι όπως έγιναν τα πράγματα, δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή”, συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε καταφατικά και συνέχισε:

Ακόμα και εάν ήμασταν αυτοδύναμοι δεν θα μπορούσαμε να βρούμε λύσεις σε όλα. Πρέπει να υπάρχει συνεννόηση με τους πολιτικούς αρχηγούς για να βρούμε λύσεις για τη χώρα. Χρειάζονται μεγάλες κοινωνικές συμμαχίες. 
“Όπως έγιναν τα πράγματα” συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης, “πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό εκλογές, αλλά μέσα στα συνταγματικά πλαίσια, δηλαδή βάση της διαδικασίας που θα πρέπει να ακολουθηθεί”. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης που παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Μεϊμαράκης.