Τη χρήση σπρέι πιπεριού εναντίον προσφύγων από την ουγγρική αστυνομία κατήγγειλε αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. 

Η αστυνομία της Ουγγαρίας χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού εναντίον ενός πλήθους μεταναστών που προσπαθούσε να σπάσει αστυνομικό κλοιό στο Ρόσζκε, στα σύνορα της Ουγγαρίας με την Σερβία.

pepper

Οι πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν με συνοδεία της αστυνομίας σε έναν καταυλισμό διέλευσης προσέγγισαν τον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στην Βουδαπέστη, όπου ξεκίνησαν να περπατούν σε αντίθετη τροχιά με την κίνηση, με κατεύθυνση την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Ένας ακόμη αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters πως η αστυνομία δεν κατόρθωσε να τους σταματήσει και πως κάποιοι μετανάστες ενεπλάκησαν με τους αστυνομικούς.

Ο υπουργός Άμυνας της Ουγγαρίας Τσάμπα Χέντε υπέβαλε τη Δευτέρα την παραίτηση του, μετά τη σύγκληση του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας προκειμένου να συζητηθεί το πρόβλημα του τεράστιου κύματος προσφύγων και μεταναστών που καταφθάνει στην χώρα.

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας, χώρας στην οποία έχουν φτάσει περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι, την προηγούμενη εβδομάδα πρότεινε μέτρα που θα της επιτρέψουν την ανάπτυξη του στρατού στα σύνορα της σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το κύμα των προσφύγων.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν αποδέχτηκε την παραίτηση του Χέντε και πρόσφερε τη θέση στο Ιστβάν Σιμίτσκο, επίσης μέλος του ακροδεξιού κόμματός του, Φιντετς.