Ξέρουμε ότι η απήχηση που έχουν ορισμένα youtube channels είναι τεράστια, αυτό που τώρα συνειδητοποιήσαμε είναι τη δύναμή τους, ειδικά αν διοχετευτεί στους σωστούς σκοπούς. Ο Rahat Hossain είναι star του youtube -μετρά περισσότερους από 3 εκατομμύρια followers στο κανάλι του.

Το πρόσφατο κατόρθωμά του έκανε το γύρο του κόσμου και συγκίνησε το online κοινό: κατάφερε μέσω crowdfunding να συγκεντρώσει 44.000 δολάρια, για να δώσει σπίτι σε έναν άστεγο!

Πώς ξεκίνησαν όλα

Ο Rahat Hossain έκανε φάρσα σε έναν άστεγο άντρα που τον λένε Eric το Μαρτίου 2014, λέγοντάς του ότι κέρδισε το λαχείο. Παρόλο που όταν πάει να εξαργυρώσει τα κέρδη συνειδητοποιεί ότι ήταν φάρσα, ο υπάλληλος, κατόπιν συνεννόησης με τον youtuber, έδωσε στον άστεγο 1.000 δολάρια!

Η ζεστή αντίδραση του σε συνδυασμό με τη γενναιοδωρία του Hossain έφερε 16 εκατομμύρια views στο βίντεο και 50.000 comments, στα οποία οι περισότεροι εξέφραζαν την επιθυμία να προσφέρουν λεφτά στον Eric.

Η συνέχεια

O Hossain οργάνωσε crowdfunding campaign στο Fundly.com. Γρήγορα ξεπέρασε τον αρχικό του στόχο που ήταν τα 20.000 δολάρια και μάζεψε 44.000, αριθμός που έφτασε τα 54.000 μετά από ένα συμπληρωματικό βίντεο.
Δείτε στο βίντεο τη στιγμή που ανακοίνωσε ο Hossain στον Eric ποιο θα είναι το νέο του απόκτημα.