Οι Σουηδοί εισαγγελείς αποσύρουν τις κατηγορίες εις βάρος του Julian Assange και απαλλάσσονται από τη διερεύνηση των κατηγοριών για βιασμό εναντίον του ιδρυτή της WikiLeaks.

Η γενική εισαγγελία της Σουηδίας, Marianne Ny, δήλωσε ότι αποφάσισε να διακόψει την έρευνα για τον ιδρυτή της WikiLeaks.

Οι Σουηδοί εισαγγελείς δήλωσαν την Παρασκευή ότι θα αποσύρουν την προκαταρκτική έρευνα για έναν ισχυρισμό βιασμού εναντίον του ιδρυτή της WikiLeaks, Julian Assange, την Παρασκευή, θέτοντας τέλος σε μια επταετή νομική κατάσταση.

«Η εισαγγελέας Marianne Ny αποφάσισε σήμερα να διακόψει την προκαταρκτική έρευνα σχετικά με τις κατηγορίες για βιασμό ενάντια  στον Julian Assange», ανέφερε η εισαγγελία σε δήλωση.

Ο Assange, 45 ετών, ζει στην Πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο από το 2012, αφού έχει καταφύγει εκεί για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία για τον ισχυρισμό του βιασμού, τον οποίο αρνείται.

Αρνήθηκε να ταξιδέψει στη Στοκχόλμη, λέγοντας ότι φοβάται περαιτέρω έκδοση στις ΗΠΑ για την απελευθέρωση 500.000 μυστικών στρατιωτικών αρχείων του WikiLeaks σχετικά με τους πολέμους στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.