Σοκ έχει προκαλέσει ο αριθμός των κερδών που κατάφερε να εξοικονομήσει η διεθνή εγκληματική οργάνωση η οποία εξαπατούσε επενδυτές. Σύμφωνα με την αστυνομία τα κέρδη της σπείρας ξεπερνούσαν τα 33 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, όπως επιβεβαιώνουν αστυνομικές πηγές στην υπόθεση εμπλέκονται και κρατικοί υπάλληλοι.

Κατά την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας ο διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Χρήστος Παπαζαφείρης, τόνισε πως επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης ήταν δύο Έλληνες.

Ένας 48χρονος γνωστός χρηματιστής και ένας 53χρονος επιχειρηματίας ο οποίος δραστηριοποιείται κυρίως στην Ουκρανία. Και τα δύο αυτά άτομα συνελήφθησαν την Τρίτη. Η αστυνομία έχει επίσης στα χέρια της τρεις γυναίκες, ηλικίας 35, 39 και 48 ετών αντίστοιχα.

Όλοι οι συλληφθέντες κατηγορούνται μεταξύ των υπολοίπων για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, κακουργηματική απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ακόμα 18 κατηγορούμενοι:

Η αστυνομία επίσης τόνισε πως συγκατηγορούμενοι είναι επιπλέον 18 άτομα.

Από αυτούς οι 12 είναι Έλληνες ενώ υπάρχουν και  2 υπήκοοι Τουρκίας, 1 Ρωσίας και 1 Ινδίας, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε επίσης ποινική δίωξη.