Σοκαρισμένη είναι και η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2016, Χίλαρι Κλίντον, με την on air δολοφονία των δύο δημοσιογράφων, στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

“Θα πρέπει να αναλάβουμε δράση και να σταματήσουμε τη βία”, τόνισε η κα Κλίντον σε δήλωση της. “Δεν γίνεται να περιμένουμε άλλο”.

Σε μήνυμά που “ανέβασε” στο Twitter, η Χίλαρι Κλίντον ανέφερε ότι “προσεύχεται για τις οικογένειες των θυμάτων”, του Άνταμ Γουόρντ και της Άλισον Πάρκερ.

Το τραγικό περιστατικό της δολοφονίας των δύο δημοσιογράφων, ξαναφέρνει στο προσκήνιο ένα ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο ζήτημα για την αμερικανική κοινωνία: την οπλοκατοχή.

Έτσι, ο Λευκός Οίκος κάλεσε για άλλη μια φορά το Κογκρέσο να νομοθετήσει προκειμένου να τεθεί ένα πλαίσιο στην πώληση και τη χρήση όπλων.

Εκφράζοντας τη θλίψη του για την τραγωδία, ο Τζος Έρνεστ, ο εκπρόσωπος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, υπογράμμισε ότι το Κογκρέσο θα μπορούσε να λάβει “λογικά” μέτρα για να περιοριστούν αυτού του είδους τα δράματα που πλέον έχουν γίνει “πολύ συχνά” στις ΗΠΑ.