Σκληρή κριτική ασκεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schäuble, στο ΔΝΤ για τις προβλέψεις του για την Ελλάδα, κατηγορώντας το μάλιστα για το ότι όλα τα προγράμματα για την Ελλάδα ήταν μάταια!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, ο Γερμανός Υπουργός χαρακτήρισε μη ρεαλιστικές τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι το Ταμείο δεν είναι έτοιμο να προβλέψει ανάπτυξη άνω του 1% για τα επόμενα 40 χρόνια.

Αυτή τη στιγμή διαφωνούμε με το ΔΝΤ σχετικά με τα όσα προβλέπει για την ανάπτυξη στην Ελλάδα τα επόμενα 40 με 50 χρόνια. Το Ταμείο δεν είναι έτοιμο να προβλέψει ανάπτυξη άνω του 1% για τα επόμενα 40 χρόνια

Ο ίδιος πρόσθεσε με σαρκαστικό ύψος: «Να γιατί όλα τα προγράμματα προσαρμογής της Ελλάδας αποδείχθηκαν μάταια. Με ανάπτυξη 1%, η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να κλείσει το κενό με τα άλλα μέλη της Ευρωζώνης».

Θυμίζουμε ότι ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στον ανταποκριτή του Spiegel Online, εξέφρασε την άποψη ότι καμία πλευρά δεν επιθυμεί τη χρεοκοπία της Ελλάδας, εκτιμώντας πως σίγουρα ένα τέτοιο σενάριο δεν θέλει ούτε ο Wolfgang Schäuble.

Κανείς δεν θέλει μια χρεοκοπία (σ.σ. της Ελλάδας), λιγότερο από όλους ο Schäuble. Θα βρεθεί λύση για το ελληνικό ζήτημα στο προσεχές Eurogroup της 15ης Ιουνίου