Οξύνεται συνεχώς η αντιπαράθεση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης.

Λάδι στη φωτιά, έριξε και η ανάρτηση του Γενικού Γραμματέα της ΕΣΗΕΑ με τη Νέα Δημοκρατία να καλεί την κυβέρνηση να δράσει αποφασιστικά για την αντιμετώπιση του φαινομένου της τρομοκρατίας και τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης του αποτρόπαιου περιστατικού.

Πιο συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πως «οφείλουμε να αποδεικνύουμε στην πράξη ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα ελευθερίας, Δημοκρατίας και ασφάλειας. Ο διχαστικός λόγος, η χυδαιότητα και η προτροπή στη βία και την τρομοκρατία έφεραν τη χώρα μέχρι εδώ».

«Αποτελούν κίνδυνο για τη Δημοκρατία, την ομαλότητα και την κοινωνική συνοχή.
Όσο η Κυβέρνηση σιωπά ή αδρανεί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, επωμίζεται βαρύτατες ευθύνες για την πορεία της χώρας. Καλούμε την Κυβέρνηση, πέρα από τις αυτονόητες δηλώσεις, να δράσει αποφασιστικά για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως την τρομοκρατική επίθεση κατά του Λ.Παπαδήμου ακολούθησε μια άθλια προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσής της από τη ΝΔ και από συμμάχους της στο μιντιακό κατεστημένο.

«Η στόχευσή τους είναι να χρεώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση το τρομοκρατικό χτύπημα, να σπιλώσουν, να στήσουν ένα ιδιότυπο σκηνικό εμφυλιοπολεμικού διχασμού, να ποινικοποιήσουν την πολιτική αντιπαράθεση και να δείξουν ότι η πολιτική κριτική δήθεν οπλίζει τους τρομοκράτες.

Δεν είναι μόνο η τρομοκρατία που αποτελεί τελικά κίνδυνο για τη δημοκρατία,  αλλά και αυτή η χυδαία πολιτική εκμετάλλευση που χαρίζει σε όσους κρύβονται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση αυτό που επιζητούν: να γίνουν το επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου. Δεν θα τους ακολουθήσουμε σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί, πως νωρίτερα μέσα στην ημέρα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λουκά Παπαδήμο είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος του εξέφρασε τη θλίψη και την απερίφραστη καταδίκη του για το περιστατικό ενώ του ευχήθηκε και ταχεία ανάρρωση.