Δεν είναι λίγες οι φορές που δεν μπορούμε να παραδεχθούμε τις αδυναμίες μας και βρίσκουμε συνεχώς δικαιολογίες για τον εαυτό μας αλλά και για τις συμπεριφορές των άλλων.

Περνάμε το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μας περιμένοντας κάτι ν’ αρχίσει, κάτι να συμβεί, κάτι να τελειώσει…

Αλλά γιατί να περιμένουμε; Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε την σκληρή αλήθεια και να γίνουμε πιο δυνατοί άνθρωποι.

Είσαι έτοιμος;

Κανένας δεν είναι τόσο απασχολημένος ώστε να μην σου απαντήσει

Όταν θέλουμε να μιλήσουμε, μιλάμε. Αν δεν θέλουμε ψάχνουμε δικαιολογίες, που άλλοτε είναι πιστευτές κι άλλοτε γελοίες. Το ξέρεις κι απ’ τον εαυτό σου γι’ αυτό μην τρέφεις αυταπάτες!

Όλοι βάζουν το συμφέρον τους πάνω απ’ όλα

Δεν είναι θέμα εγωισμού. Είναι θέμα φύσης. Όσο και να σε αγαπάει κάποιος- φίλος ή σύντροφος- πάντα ενστικτωδώς θα κοιτάζει πρώτα απ’ όλα το δικό του συμφέρον και μετά το δικό σου.

Είναι αδύνατο να τους κάνεις όλους χαρούμενους

Δεν γίνεται να κάνεις τους πάντες χαρούμενους και να μην στεναχωρείς ποτέ κανέναν. Δυστυχώς έτσι είναι οι ανθρώπινες σχέσεις, πρέπει να το αποδεχτείς.

Ο κόσμος δεν σου χρωστάει απολύτως τίποτα

Όσο μοναδικός και να είσαι, ο κόσμος δεν σου χρωστάει τίποτα! Γι’ αυτό σταμάτα να περιμένεις και διεκδίκησε εσύ αυτά που θέλεις.

Επινοείς δικαιολογίες για τον εαυτό σου

Μπορείς να περνάς όλη σου τη ζωή κατηγορώντας τους άλλους γι’ αυτά που σου συμβαίνουν και ποτέ τον εαυτό σου. Οι δικαιολογίες όμως για τον εαυτό σου δεν αλλάζουν το αποτέλεσμα, γι’ αυτό ανάλαβε τις ευθύνες σου.

Oι πράξεις σου σε καθορίζουν, όχι οι σκέψεις σου

Μπορεί να σκέφτεσαι τα καλύτερα, όμως αυτό που σε καθορίζει είναι το τι κάνεις στο τέλος. Οπότε σταμάτα να μένεις στη σκέψη και κάνε τις σκέψεις σου πράξεις.

Κανείς δεν πρόκειται να σε σώσει

Μην περιμένεις απ’ τους άλλους ή από τυχαία γεγονότα να σου λύσουν τα προβλήματά τους. Πρέπει ν’ αναλάβεις ο ίδιος δράση! Εσύ είσαι υπεύθυνος για τη ζωή σου.