Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους απαντούν οι αγρότες στην Κυβέρνηση σημειώνοντας πως δε θα κάνουν πίσω μέχρι να αποσυρθεί το νομοσχέδιο. Τα τρακτέρ βρίσκονται παρατεταγμένα στους δρόμους και οι ώρες των αποκλεισμών αυξάνονται. Παράλληλα, οι αγρότες δείχνουν έτοιμοι να προβούν ακόμα και σε αποκλεισμό των ελληνοβουλγαρικών και ελληνοτουρκικών συνόρων.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του μπλόκου των Τεμπών, Χρήστος Σιδηρόπουλος: «Οι δρόμοι την Πέμπτη θα παραμείνουν ανοιχτοί, έτσι ώστε οι πολίτες να μπορέσουν να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που θα διεξαχθούν σ΄ ολόκληρη τη χώρα».

Το απόγευμα της Τετάρτης στις επτά, αναμένεται να γίνει μια μεγάλη συνέλευση των συνδικαλιστών που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ στους στα Τέμπη και στην ευρύτερη περιοχή. Κύριο θέμα της θα είναι η αρνητική στάση που συνεχίζει να έχει η Κυβέρνηση.

Μετά τον δίωρο αποκλεισμό του τελωνείου των Καστανέων την Τρίτη, οι αγρότες άφησαν επιγραφή κατά την οποία δίνεται η συμβουλή να αποφεύγεται η είσοδος στην γειτονική χώρα, καθώς μπορεί να κλείσουν τα σύνορα επ’ αόριστον.

Την ίδια στιγμή κλειστό επ΄αόριστον θα παραμείνει και το τελωνείο του Ορμενίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να γίνει και συμβολικός αποκλεισμός του συνοριακού σταθμού Κυπρίνου – Ιβαϊλοβγκραντ.

Επίσης, κλειστός θα είναι και ο νότιος κόμβος του Διδυμοτείχου, ενώ τα Τέμπη για ακόμα μια μέρα θα παραμείνουν μπλοκαρισμένα από τις δέκα το πρωί έως τις δέκα το βράδυ.

Η 24ωρη διακοπή κυκλοφορίας στο τελωνείο των Κήπων καλά κρατεί, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αγροτών Αλεξανδρούπολης να εκφράζει, ωστόσο, την έντονη ανησυχία του για το πλήθος φορτηγών που έχουν αποκλειστεί.

Μετά τις συσκέψεις τους τη Δευτέρα, οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες όρισαν το πλαίσιο των διεκδικήσεων τους και απέστειλαν σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής και στους αρχηγούς των κομμάτων.

Κάλεσμα για νέα πανελλαδική συνάντηση την Κυριακή (7/2) στις 12:00 έχουν απευθύνει εδώ και μέρες οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας.

Για αύριο Πέμπτη, την ημέρα δηλαδή της 24ωρης απεργίας, έχει διατυπωθεί η πρόθεση να παραμείνει ανοιχτή η Κοιλάδα προκειμένου να μπορέσουν οι πολίτες να μετακινηθούν και να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Αξίζει να τονιστεί, πως στις Μικροθήβες ο δρόμος θα είναι κλειστός από τις δώδεκα το μεσημέρι έως τις έξι το απόγευμα και στην Μελούνα Ελασσόνας ο δρόμος θα μπλοκαριστεί από τέσσερις μέχρι τις επτά, όπως και την Πέμπτη.

Κλειστή από τις δώδεκα έως και τις τρεις και η εθνική οδός Τρικάλων-Καρδίτσας. Από τις έντεκα έως τις πέντε κλείνει και η Εθνική οδός στο Κάστρο Βοιωτίας. Ο δρόμος Λαμίας-Δομοκού θα παραμείνει μπλοκαρισμένος από τις δώδεκα έως τις δύο το μεσημέρι.

Οι αγρότες της Ηλείας οι οποίοι μένουν σταθεροί στα μπλόκα της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου κλείνουν τον δρόμο από τις δώδεκα μέχρι τις τρεις. Παράλληλα, από τις δέκα πρωί έως τα μεσάνυχτα διακόπτεται και η κυκλοφορία στην Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου του Κεφαλόβρυσου.

Παρατεταγμένα θα συνεχίσουν να είναι τα τρακτέρ και στον κόμβο του Λούρου στην Πρέβεζα. Στο συγκεκριμένο σημείο, ο δρόμος θα παραμένει κλειστός από τις δώδεκα έως τις δύο μετά το μεσημέρι και από τις επτά το απόγευμα έως τις εννέα το βράδυ. Ενώ, στη εθνική οδό Πατρών- Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου ο δρόμος θα κλείσει από επτά το απόγευμα έως τις δέκα το βράδυ.

photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC