Τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στις εκλογές της 20ης Σεπτεμρβίου προαναγγέλει ο κ. Θεοχαρόπουλος σε συνέντευξή του στην Ημερησία.

“Στόχος μας είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μία μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία στη χώρα. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο. Θέλω να ελπίζω ότι οι στόχοι που δεν επιτεύχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και στους οποίους είμαστε πλέον κοντά, θα επιτευχθούν σήμερα κάνοντας τα απαραίτητα βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση”.

Όσον αφορά τη μορφή που θα έχει η συνεργασία των δύο κομμάτων, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζει πως “Θα είναι μία δημοκρατική συμπαράταξη η οποία σήμερα είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Σε αυτήν πρέπει να έρθουν όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις και κινήσεις για να μπορέσει να έχει καταλυτικό ρόλο την επόμενη ημέρα.

Πρόκειται για συμπαράταξη κομμάτων και όχι για προσχωρήσεις του ενός στον άλλον ή συμμετοχή του ενός στην προσπάθεια διεύρυνσης του άλλου. Εκλογική συμπαράταξη με διατήρηση της πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας των κομμάτων. Τώρα χρειάζεται η συσπείρωση των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που εκφράζουν τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Είναι απαραίτητο ένα ισχυρό ρεύμα ρεαλισμού και λογικής”.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος συνέχισε λέγοντας πως:

“Η συμφωνία εάν επιτευχθεί θα είναι ενιαία, συνεπώς επιμέρους ζητήματα είναι εντελώς δευτερεύοντα, εδώ συζητάμε για να δημιουργηθεί ένας ευρύτερος πόλος, δεν είναι ζήτημα οι θέσεις”.

“Αν θέλαμε αυτά τα πράγματα στη Δημοκρατική Αριστερά θα μπορούσαμε να είχαμε μια άλλη θεώρηση των πραγμάτων. Είμαστε σε δύσκολες περιόδους. Ο στόχος είναι να μπορέσουμε να προσφέρουμε έτσι ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα στη χώρα και στην κοινωνία. Ο άλλος ο δρόμος θα ήταν εύκολος και δεν τον έχουμε επιλέξει. Σε κάθε περίπτωση αν υπάρξει συμφωνία θα συνεισφέρω με όποιον τρόπο επιλέξει η Δημοκρατική Αριστερά και η ευρύτερη συμπαράταξη”.

Να σημειωθεί ότι εδώ και λίγη ώρα συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ για να αποφασίσει την κάθοδο στις εκλογές σε κοινό ψηφοδέλτιο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.