Θεωρείς ότι παχύσαρκοι είναι μόνο όσοι έχουν χρήματα αφού, όπως το έχεις στο μυαλό σου η παχυσαρκία συνδέεται άμεσα με ένα γεμάτο πορτοφόλι; Λάθος! Οι ειδικοί έχουν την δική τους άποψη που είναι τελείως αντίθετη με την δική μας (και την δική σου) οπότε θα σου εξηγήσουμε όλα όσα λένε.

Σε έρευνα, λοιπόν, που διεξήχθη στις ΗΠΑ αποδείχθηκε ότι η παχυσαρκία δεν πλήττει εύπορους κυρίως ανθρώπους αλλά άτομα που δεν είναι ικανοποιημένα με την οικονομική κατάσταση που βιώνουν και γενικότερα αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα στην ζωή τους και στην καθημερινότητά τους.

Στην συγκεκριμένη έρευνα για την παχυσαρκία, οι επιστήμονες πήραν τυχαία δείγμα 1.000 ανθρώπων που έχουν πολλά περιττά και κατατάσσονται στην κατηγορία των υπέρβαρων. Σε αυτά τα άτομα ζητήθηκε να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο που περιείχε ερωτήσεις γενικότερα για την ζωή τους, για την οικογενειακή τους κατάσταση, για τα επαγγελματικά τους αλλά και για τα οικονομικά τους.

Τι, λοιπόν, έδειξαν οι απαντήσεις των ερωτηθέντων σχετικά με την παχυσαρκία και τα οικονομικά;

Το 20% των ατόμων που το βάρος τους ξεπερνούσε κατά πολύ τα φυσιολογικό έδειξε να αντιμετωπίζει προβλήματα κυρίως συναισθηματικής φύσεως. Είχαν περάσει παλιότερα έναν χωρισμό ή μια ερωτική απογοήτευση που τους οδήγησε να βρουν συμπαράσταση στο φαγητό. Το 28% δεν έδωσε ακριβή αιτία του προβλήματος καθώς φαίνεται ότι αρνούνταν να αποδεχθεί ότι κάτι συμβαίνει ενώ, το μεγάλο ποσοστό του 43% αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα με τα οικονομικά του. Το 23% είχε χάσει την δουλειά τους και το 11% δήλωσε ότι τα χρήματα που έπαιρνε από την εργασία του δεν του έφταναν ούτε για να καλύψει τις βασικές του ανάγκες.

Οι ψυχολόγοι που εκτίμησαν και εξέτασαν επίσης, τα αποτελέσματα έδωσαν την δική τους εξήγηση. Τα άτομα που αντιμετωπίζουν με άγχος την  οικονομική τους κατάσταση και δεν μπορούν να βρουν τρόπους βελτίωσης, βρίσκουν διέξοδο στο φαγητό. Αυξάνουν τις ποσότητες, δεν ενδιαφέρονται για την ποιότητα της τροφής και συμπεριφέρονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που συμπεριφέρονται όσοι βιώνουν κατάθλιψη.
lefta-ipop.gr

Ποιοι, όμως, είναι πιο ικανοποιημένοι από την ζωή τους και τις απολαβές τους; Οι άντρες ή οι γυναίκες; Οι επιστήμονες μέσω της συγκεκριμένης έρευνας έδωσαν απάντηση και σε αυτό το ερώτημα. Το ποσοστό των γυναικών που βλέπει την ζωή σε μαύρο φόντο και έτσι το ρίχνει στο φαγητό ανέρχεται στο 45% ενώ, οι άντρες δείχνουν λιγότερο ευαίσθητοι και το ποσοστό τους βρίσκεται στο 21%.

Ερώτηση!

Έχεις σκεφτεί και εσύ ότι τα πολλά προβλήματα μπορεί να έχουν επηρεάσει την εμφάνιση σου; Σε καταλαβαίνουμε αλλά θα πρέπει να προσπαθήσεις να το αλλάξεις πριν αρχίζει να επηρεάζεται και η υγεία σου από όλα αυτά.