Υπάρχουν μαθήματα ζωής που πρέπει να τα πάρουμε από τα κατοικίδια και όχι από τους ανθρώπους. Άλλωστε, αυτά είναι που πολλές φορές έχουν αποδείξει ότι ξέρουν τι σημαίνει ανιδιοτελής αγάπη και φυσικά φιλία. Εμείς, λοιπόν, βρήκαμε όλες τις συμβουλές που μας δίνουν τα κατοικίδια και σίγουρα θα μας φώναζαν δυνατά αν είχαν φωνή.

Ποιες είναι οι συμβουλές που μας δίνουν τα κατοικίδια;

  1. Μας κάνουν να πιστεύουμε στην αληθινή φιλία: Ο πιστός σκύλος δεν αφήνει ποτέ το αφεντικό του. Πάντα θα είναι δίπλα του όταν τον χρειάζεται και τον στηρίζει σε όλα.
  2. Δεν κρατάνε κακίες: Τα σκυλιά ξεχνούν ακόμα και όσους τα βλάπτουν. Δεν έχουν το αίσθημα της κακίας μέσα τους και δεν προσπαθούν να εκδικηθούν κανέναν ποτέ.
  3. Έχουν μέσα τους κρυμμένο ένα παιδί: Τα περισσότερα κατοικίδια ειδικά τα σκυλιά έχουν τρελή ενέργεια και μοιάζουν με μικρά παιδιά.
  4. Η χαρά πρέπει να φαίνεται: Τα σκυλιά όταν χαίρονται κουνούν την ουρά τους πολύ γρήγορα για να το δείξουν. Καλό θα ήταν και εμείς οι άνθρωποι να μην κρύβουμε την χαρά μας αλλά να την δείχνουμε σε κάθε μας ευκαιρία.
  5. Η αγκαλιά είναι για να την απολαμβάνουμε: Όπως τρέχουν τα σκυλιά να κρυφτούν σε μια ανοιχτή αγκαλιά κανονικά έτσι θα έπρεπε να κάνουν και οι άνθρωποι. Να προσπαθούν να έρθουν κοντά με όσους τους αγαπούν και να μην είναι καχύποπτοι.