Ο θυμός είναι ένα συναίσθημα που υπάρχει μέσα σε όλους μας. Απλά, τα παιδιά ξεχνιούνται με το παιχνίδι, δεν έχουν πολλές υποχρεώσεις και ευθύνες οπότε τα ξεσπάσματα τους είναι λιγότερα από των μεγάλων. Αυτή την φορά, λοιπόν, θα εστιάσουμε στις στιγμές του παιδικού θυμού και θα σου πούμε πώς πρέπει να αντιδράς και να συμπεριφέρεσαι στα παιδιά όταν θυμώνουν.
paidi-ipop.gr

Μπορεί όταν τα παιδιά όταν θυμώνουν να μοιάζουν πολύ επιθετικά και να ανησυχείς αλλά σου ξεκαθαρίζουμε ότι πρέπει να ηρεμήσεις και να καταφέρεις να αντιμετωπίσεις την κατάσταση με υπομονή και φυσικά με αγάπη.
Angry-Kid-ipop.gr

Πώς να συμπεριφερθείς στα παιδιά όταν θυμώνουν;

  1. Δώσε χρόνο: Όπως εσύ θες του χρόνο σου για να ηρεμήσεις και να χαλαρώσεις όταν κάτι σου συμβαίνει και τα νεύρα σου βαράνε κόκκινο το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά σου. Άφησε τα, λοιπόν, να πάρουν τον χρόνο που θέλουν πριν τα πλησιάσεις να τους μιλήσεις. Όλα τα πράγματα δεν θέλουν να βιάζεσαι για να γίνουν και ακριβώς το ίδιο ισχύει και σε αυτήν την περίπτωση.
  2. Μην βάλεις τις φωνές: Σου έχουμε πει άπειρες φορές ότι δεν κάνουν καλό στο παιδί οι έντονες φωνές και φυσικά σε καμία των περιπτώσεων το ξύλο. Μην επιτρέψεις, λοιπόν, στον εαυτό σου να βγει εκτός ελέγχο και να φωνάξει ούτε να φερθεί άσχημα.
  3. Σώπασε: Ακόμα και αν θες να φωνάξεις για να ξαναφέρεις την τάξη πριν το κάνεις σκέψου το ξανά. Μέτρησε από μέσα σου μέχρι το είκοσι και μετά πες οτιδήποτε.
  4. Πες και δείξε ότι καταλαβαίνεις: Αν μιλήσεις ήρεμα στα παιδιά όταν θυμώνουν και δηλώσεις πως μπορείς να κατανοήσεις τον θυμό τους και να τους συμπαρασταθείς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χαλαρώσεις την ένταση και να κοντρολάρεις την ένταση που αιωρείται στην ατμόσφαιρα.