Ένα σημείωμα έλαβε πριν από λίγες ημέρες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από τους Θεσμούς, το οποίο έπαιζε το ρόλο προειδοποίησης λόγω της καθυστέρησης των προαπαιτούμενων για την υποδόση των 2,8 δις ευρώ.

Προκειμένου να διατηρηθεί το πρόγραμμα εντός τροχιάς, πρέπει η Κυβέρνηση να κάνει αγώνα δρόμου για να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις μέσα στον Αύγουστο, σύμφωνα με το σημείωμα.

Στην επιστολή στον Έλληνα ΥΠΟΙΚ τονίζεται πως από ελληνικής πλευράς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μεταρρυθμίσεις για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δις ευρώ, ενώ υπογραμμίζεται πως δεν έχει μπει καν χρονοδιάγραμμα με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να «χάσουμε» το Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου.

Η ατζέντα του Eurogroup της 11ης Ιουλίου

Το Brexit θα είναι το πρώτο θέμα που θα τεθεί προς συζήτηση στο Eurogroup της Δευτέρας 11 Ιουλίου, αλλά κι ένας πρώτος απολογισμός των συνεπειών.

Φυσικά απ’ το μενού δεν θα μπορούσε να λείψει και η Ελλάδα και συγκεκριμένα το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων που πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί για να εκταμιευθεί η υποδόση των 2,8 δις ευρώ τον Σεπτέμβριο.