Συλλαλητήριο υπέρ των προσφύγων με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.Στηρίζουν συντονισμοί σωματείων και συλλογικότητες για το προσφυγικό,την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, Θα διεξαχθεί στις 6μμ στα Προπύλαια και στη συνέχεια, θα γίνει πορεία στα γραφεία της Ε.Ε.

H AΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων αναφέρει: «Σε αυτές τις συνθήκες εκτιμούμε ότι πρέπει με όλες τις δυνάμεις μας να αγωνιστούμε ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.
Να απαιτήσουμε να σταματήσουν τώρα οι πόλεμοι και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς. Να οργανώσουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες. Σε αυτή την κατεύθυνση:
Καλούμε τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετέχουν την Πέμπτη, 15 Οκτώβρη 2015, ώρα 18.00, στα Προπύλαια στο αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο και στην πορεία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με δελτίο Τύπου «Στηρίζει και καλεί στο αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό, αλληλεγγύης στους πρόσφυγες συλλαλητήριο και πορεία στην ΕΕ που οργανώνουν την Πέμπτη 15/10, 6μμ, στα Προπύλαια, ημέρα σύγκλισης της συνόδου κορυφής της ΕΕ».

Η ΚΕΕΡΦΑ με τη σειρά της λέει χαρακτηριστικά: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κηρύξει ανοιχτά τον πόλεμο σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών, την ώρα που κλιμακώνονται οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ στην Συρία και σε όλη τη Ανατολή. Οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν νοσοκομείο στο Αφγανιστάν δολοφονώντας προσωπικό των Γιατρών χωρίς Σύνορα. Οι κυβερνήσεις της ΕΕ είναι συνένοχες στα εγκλήματα αυτά. Γυρνάνε τη πλάτη στα κινήματα που απλώνονται σε όλη την Ευρώπη που βροντοφωνάζουν «οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι, ανοίξτε τώρα τα σύνορα».»

Στον Πειραιά

Έκκληση συμμετοχής απευθύνει η Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, δηλώντας: «Έλα μαζί μας στο λιμάνι να καλωσορίσουμε και να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες που φθάνουν από τα παραμεθόρια νησιά

Δήλωσε εθελοντής/εθελόντρια!

Μέσα στον Επιβατικό Σταθμό Περικλέους (Ακτή Βασιλειάδη, Πύλη Ε1), στήσαμε μια βάση υποδοχής και περίθαλψης των προσφύγων που φθάνουν από τα νησιά ταλαιπωρημένοι, για να συνεχίσουν το δύσκολο ταξίδι τους προς την κεντρική Ευρώπη.

Σκοπός μας είναι:

1) Η έκφραση της αλληλεγγύης και της φιλοξενίας του πειραϊκού λαού προς τους πρόσφυγες.

2) Η παροχή ποικίλων χρηστικών πληροφοριών για τη διευκόλυνση της προσωρινής διαμονής τους και του ταξιδιού τους προς τα σύνορα.

3) Η παροχή άμεσης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ενήλικες και παιδιά και, όταν απαιτείται, η παραπομπή τους στα εφημερεύοντα νοσοκομεία.

4) Η παροχή φροντίδας για τις ιδιαίτερες ανάγκες βρεφών, μικρών παιδιών, εγκύων, αναπήρων και άλλων ευπαθών ομάδων προσφύγων.

5) Η διανομή ειδών ατομικής υγιεινής, διατροφής και ένδυσης

Στην Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων & Μεταναστών συμμετέχουν μέχρι στιγμής το Κοινωνικό Ιατρείο & Φαρμακείο Πειραιά, το Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά, τα Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία Αθήνας & Νέας Σμύρνης, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά, το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, η Αλληλεγγύη Πειραιά, η Δημοτική Κίνηση Πειραιά «Το Λιμάνι της Αγωνίας», η Ανοιχτή Συνέλευση Περάματος, η Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου «Μεσοποταμία», η Αλληλεγγύη για Όλους της Αθήνας, το Στέκι Μεταναστών στα Εξάρχεια, η Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού «Πάμε Αλλιώς», η Κίνηση «Σβούρα» Νίκαιας και ενεργοί πολίτες από τον ευρύτερο Πειραιά.

Παρακαλούμε δηλώστε διαθεσιμότητα στην ηλεκτρονική φόρμα:

https://docs.google.com/forms/d/1SncU7GLB9N_gXF8Lo0oV6Hx19YKJhlw1_SqTnNWxzAc/viewform?c=0&w=1&usp=send_form

Konstantinos Tsakalidis / SOOC