Χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίστηκε βαθιά ανθρώπινος στον Νίκο Χατζηνικολάου και πραγματικά απέδειξε ότι η Προεδρία του ΠΑΣΟΚ, είναι ένα χτύπημα της μοίρας που δεν του αξίζει. Ωστόσο, στην προσπάθειά του να γίνει συμπαθής, αναγκάστηκε να κρατηθεί και να μην πει δέκα ατάκες, μετά από συμβουλή του μοναδικού επικοινωνιολόγου που μπορεί πλέον να πληρώνει το ΠΑΣΟΚ. Εμείς όμως μπήκαμε στο μυαλό του και σας παρουσιάζουμε, όσα ήθελε να πει στην πραγματικότητα :

«Εγώ δεν ζήτησα ποτέ μερσεντές 750.000 ευρώ. Ήμουν ευχαριστημένος και με μία Άστον Μάρτιν από την τελευταία ταινία του Τζέημς Μποντ, αλλά μου έλεγαν απ’το ΠΑΣΟΚ «ντροπή, σαν τον γύφτο θα κυκλοφορείς»;

«Με τον Αντώνη Σαμαρά είμαστε on a break, που θα έλεγε και ο Ρος με την Ρέητσελ χχιχιχι… δεν τελειώνει έτσι μία σχέση συγκυβέρνησης 2,5 ετών, κύριε Χατζηνικολάου».

«Γιατί δεν βγαίνει η κυρία Μέρκελ στο τηλέφωνο; Με κατέστρεψε».

«Δηλαδή ο κύριος Βαρουφάκης που ταξιδεύει με αεροπλάνο – σε οικονομική θέση δεν λέω – δεν χρεώνει το κράτος; Γιατί δεν φτιάχνει λογαριασμό στα σκάηπ και στα φέησμπουκς πως τα λένε, να διαπραγματεύεται από εκεί; Γιατί δεν παίρνει το ΚΤΕΛ στην τελική; Λοιπόν, να σοβαρευτούμε λίγο».

«Μου λένε ότι κατέστρεψα τελείως την χώρα. Τους λέω ότι έχω αφήσει κάτι να καταστρέψω για όταν ξαναέρθω».

«Φυσικά και θέλω να επιτύχει η νέα κυβέρνηση. Και ποιος Έλληνας δεν το θέλει χαχαχαχα στοπ στοπ παιδιά, έλα πάμε πάλι. Γράφετε»;

«Απολύτως. Απολύτως. Απολύτως».

«Ο κύριος Τσίπρας, ακούστε να σας πω κύριε Χατζηνικολάου, δεν διαπραγματεύεται, κάνει ότι διαπραγματεύεται, αυτό είναι ένα σόου για τις κάμερες. Στην πραγματικότητα έχει ήδη υποχωρήσει και έχει διαγράψει το χρέος. Δεν τα λέει γιατί φοβάται τον Έλληνα που δεν είναι τζαμπατζής, τον Έλληνα που ξέρει να πληρώνει τις υποχρεώσεις του».

«Εγώ έδιωξα την Τρόικα, όχι ο κύριος Τσίπρας. Της είπα «φύγε τρόικα, ξουτ ξουτ» και έφυγε κι αν δεν με πιστεύετε, υπάρχει και συγκεκριμένο ηχητικό που κάνω «ξουτ ξουτ».

«Λένε όλοι για τον κύριο Βαρουφάκη και τα πουκάμισα του. Ακούστε να σας πω κάτι. Εγώ πρώτος, ΠΡΩΤΟΣ, πήγα στην βουλή με λευκό φανελάκι τιράντα μέσα απ’το πουκάμισο και τότε δέχθηκα πόλεμο όπως πολύ καλά θα θυμάστε. Έχει κάνει V μου λέγανε ο ιδρώτας στην πλάτη. Ας τα αφήσουμε αυτά λοιπόν για πρωτοτυπίες του κυρίου Βαρουφάκη και ας δούμε ποιος πραγματικά πήγε να εξελίξει το στυλ του Έλληνα πολιτικού».

* Το κείμενο είναι αποτέλεσμα χιουμοριστικής μυθοπλασίας.