Το sexting δεν είναι και τόσο καινούριο άθλημα… αν σκεφτείς πόσες ερωτικές επιστολές έχουν σταλεί ανά τους αιώνες, όπως για παράδειγμα οι επιστολές του Ναπολέων Βοναπάρτη προς τη Ζοζεφίνα ή της Σιμόν ντε Μπoβουάρ προς τον Ζαν Πολ Σαρτρ μπορούμε να πούμε πως ήταν ένα είδος προγόνου! Με λίγα λόγια το sexting είναι γνωστό ανά τους αιώνες, απενεχοποημένο και πλέον πολύ της μόδας! Η σεξουαλική διάθεση για πειραματισμό αλλά και παιχνίδι κάνει το sexting ιδιαίτερα δελεαστικό!

Ας το δούμε όμως από την αρχή! Τι είναι το sexting;

Sexting: Η πράξη αποστολής / λήψης/ διατήρησης μηνυμάτων σεξουαλικού περιεχομένου με φωτογραφικό ή οπτικοακουστικό υλικό είτε μέσω κινητού τηλεφώνου είτε μέσω άλλου μέσου ψηφιακής τεχνολογίας.

Το sexting είναι για όλες τις ηλικίες

Μπορεί οι έφηβοι της εποχής να κρατάνε γερά τα πρωτεία στην ανταλλαγή μηνυμάτων με πονηρό περιεχόμενο αλλά μία νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η ανταλλαγή πονηρών μηνυμάτων και φωτογραφιών δεν είναι αποκλειστικό «προνόμιο» τους, καθώς ένα στα τέσσερα ζευγάρια στη Βρετανία επιδίδεται συχνά στο sexting.

Το 50% των ενηλίκων που αποστέλλουν ή ανταλλάσσουν τέτοιου είδους υλικό επιλέγουν μάλιστα να το κρατήσουν αποθηκευμένο στο κινητό τους, χωρίς να παίρνουν απαραιτήτως μέτρα προστασίας, όπως ο κωδικός ασφαλείας.

Τι να προσέξεις!

Όσο ανεβαστικό και να είναι να προσπαθείς να ερεθίσεις τον άλλον μέσω κειμένων ή αποκαλυπτικών και ταυτόχρονα σέξι φωτογραφιών δεν πρέπει να ξεχνάς πως όλα αυτά μένουν αποθηκευμένα στο κινητό του και μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον σου!

Πριν στείλεις το οτιδήποτε πρέπει να προσέξεις πολύ καλά τι θα στείλεις ώστε να μην το μετανιώσεις μετά και να μην χρησιμοποιηθεί μελλοντικά εναντίον σου!

Μην κρατάς αρχείο των συνομιλιών καθώς δεν ξέρεις σε ποιανού τα χέρια μπορεί να βρεθεί το κινητό σου.

Βάλε όρια! Αν δεν θέλεις να κάνεις κάτι πες του το και ξεκαθάρισε πως δεν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο! Αν σε πιέζει ζήτα του ευγενικά να σταματήσει και αν δεν το κάνει… από δω πάνε και άλλοι!

Πρέπει αν έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου να μην κάνεις κάτι που δεν θα σου άρεσε να σου κάνουν, όπως να δημοσιοποιήσεις μία φωτογραφία ή να μην προωθήσεις σε κάποιο τρίτο άτομο κομμάτι της συνομιλίας σας.

Αν βρεθείς θύμα εκβιασμού εξαιτίας των δεδομένων που μοιράστηκες μαζί του πρέπει να απευθυνθείς απευθείας στην αστυνομία και εκείνοι θα σε κατευθύνουν τι ενέργειες πρέπει να ακολουθήσεις!

Μην κάνεις τέτοιου είδους συζητήσεις με ανθρώπους τους οποίους δεν εμπιστεύεσαι!

Ποιοι κατέχουν τα πρωτεία ανά τον κόσμο;

Στην Ευρώπη, η Ελλάδα κατέχει τη δεύτερη θέση στο sexting το οποίο είναι σχεδόν το ίδιο δημοφιλές μέσο σεξουαλικής έκφρασης και στα δύο φύλα, δηλαδή η αποστολή μηνυμάτων ερωτικού περιεχομένου στο ενδιαφερόμενο πρόσωπο. Μάλιστα αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη ευρωπαϊκή χώρα στον τομέα της απιστίας, σε σχέση με τον πληθυσμό της.

Στην παγκόσμια σκηνή, η Ιαπωνία κατέχει την πρώτη θέση στο sexting ακολουθούμενη από το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν!!!
Οι Έλληνες αγαπούν το sexting και το κάνουν με συχνότητα 2 έως 3 φορές την εβδομάδα , κυρίως από το σπίτι και από την εργασία τους.

How to:

  1. Θέλεις να περάσεις καλά το βράδυ σου αλλά ο φίλος σου είναι μακριά! Το sexting είναι η λύση που ψάχνεις. Ντρέπεσαι όμως και δεν ξέρεις τι ακριβώς να του γράψεις; Ακολούθησε τους παρακάτω κανόνες και συμβουλές του sexting και άσε τον εαυτό σου ελεύθερο!
  2. Φτιάξτε το σκηνικό! Περιέγραψε του ακριβώς το σκηνικό όπως το έχεις στο μυαλό σου! Ο σύντροφος σου θα ακολουθήσει τον δρόμο που χάραξες και θα μπει στο σκηνικό σου! Το sexting είναι ουσιαστικά παιχνίδι με το μυαλό… μην περιμένεις να μαντέψει τι σκέφτεσαι!
  3. Περιέγραψε του τη σκέψη σου! Φαντάσου τι θα ήθελες να κάνετε αν ήταν μαζί σου –και όχι δεν μιλάμε για το νέο επιτραπέζιο που αγόρασες!- και περιέγραψε του τα με πολλές λεπτομέρειες!
  4. Άφησε μερικά πράγματα στην φαντασία. Αν θέλει να μάθει τι φοράς περιέγραψε του τα άρως απαραίτητα χωρίς όμως να μπεις σε λεπτομέρειες! Η ιδέα να του πεις «φοράω το λευκό μπλουζάκι με τον μίκυ που είχα αγοράσει με την αδερφή σου από την Πάρο όταν είχαμε πάει σχολική εκδρομή το 2006 …καλά πόσο εντυπωσιακό ότι χωράω ακόμα σ αυτό το μπλουζάκι» ΔΕΝ είναι καλή!
  5. Μην στέλνεις μηνύματα «σεντόνια». Δεν είναι ανάγκη να στέλνεις ολοκληρωμένες προτάσεις! Δεν θα σε βαθμολογήσει για την χρήση της γλώσσας! Προσπάθησε να κόβεις τα μηνύματα στη μέση για να του δημιουργήσεις αγωνία για να διαβάσει το υπόλοιπο!
Σημείωση!

Tώρα αν όλα αυτά δεν σου βγαίνουν και πολύ αυθόρμητα, κατέβασε αυτή την εφαρμογή και το πρόβλημα σου θα λυθεί!