Στα άκρα βρίσκεται η σχέση Γερμανίας- Τουρκίας μετά τη σύλληψη του δημοσιογράφου της Die Welt. Τα σχόλια έχουν πάρει τη μορφή καταιγίδας και ο Πρόεδρος της Τουρκίας στρέφει τα πυρά του κατά της Γερμανίας.

Τι αναφέρει για τη Γερμανία ο Τούρκος Πρόεδρος;

Ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdoğan, αποκάλεσε τον προφυλακισμένο δημοσιογράφο της Die Welt «Κούρδο αυτονομιστή» αλλά και «Γερμανό πράκτορα».

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Τουρκίας την Παρασκευή καταφέρθηκε κατά της Γερμανίας και κατηγόρησε τις αρχές της χώρας, πως «παρέχουν καταφύγιο σε τρομοκράτες».

Μεταξύ των υπολοίπων ο Πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε, πως ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Die Welt, ο οποίος  έχει τουρκική και γερμανική υπηκοότητα και προφυλακίστηκε στην Τουρκία, είναι Κούρδος αυτονομιστής αλλά και «Γερμανός πράκτορας».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη ο Πρόεδρος υποστήριξε ότι οι γερμανικές αρχές πρέπει «να δικαστούν, καθώς βοηθούν και παρέχουν καταφύγιο σε τρομοκράτες».

Θυμίζουμε, πως λίγες ώρες νωρίτερα ο Çavuşoğlu είχε αναφερθεί στην σύλληψη του ανταποκριτή της γερμανικής εφημερίδας, επισημαίνοντας: «αν κριθεί απαραίτητο, θα απαντήσουμε με κάθε τρόπο. Ενώ, παράλληλα μίλησε και για την ακύρωση των τούρκικων εκδηλώσεων τονίζοντας: «Η παρεμπόδιση διεξαγωγής εκδηλώσεων στη Γερμανία είναι σημάδι του πόσο πολύ η Γερμανία και η Δύση χρησιμοποιούν δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Τι απαντά το Βερολίνο;

Το Βερολίνο από την πλευρά του υποστηρίζει, σε ανακοίνωση η οποία εκδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής πως οι κατηγορίες του προέδρου της Τουρκίας είναι «παράλογες».

Διαβάστε επίσης:

Çavuşoğlu: «Η Γερμανία εμποδίζει την ανάδειξη μιας ισχυρής Τουρκίας»