Ο μεσημεριανός ύπνος σου δίνει έξτρα δύναμη και σε βοηθά να χαλαρώσεις από το άγχος και τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας σου; Η αλήθεια, ότι αυτό πιστεύεις, ξέρεις όμως, ότι στα παιδιά δεν κάνει πάντα καλό και δεν το λέμε εμείς αλλά οι ειδικοί που ανέλυσαν τη συμπεριφορά των παιδιών που κοιμούνται το μεσημέρι.

Σύμφωνα, λοιπόν, με μια με μελέτη του The University of Queensland που βρίσκεται στην Αυστραλία ο μεσημεριανός ύπνος δεν κάνει πάντα κάλο αφού τα παιδιά που κοιμούνται το μεσημέρι δεν έχουν την ποιότητα ύπνου που πρέπει το βράδυ.

Έτσι, οι ερευνητές έφτασαν στο συμπέρασμα ότι ο μεσημεριανός ύπνος είναι θα μπορούσαμε να πούμε περιττός ειδικά σε παιδιά που έχουν ξεπεράσει την ηλικία των τριών ετών.

Η καθηγήτρια μάλιστα που ήταν επικεφαλής στην συγκεκριμένη μελέτη τόνισε ότι είναι αποδεκτό πως ο ύπνος μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη των παιδιών, αλλά ο μεσημεριανός ύπνος δυσκολεύει τα παιδιά στον νυχτερινό τους ύπνο και τα κάνει πιο νευρικά.

Συμβουλή!

Αν είσαι και εσύ γονιός και το παιδί σου έχει ξεπεράσει την ηλικία των τριών ετών καλό θα ήταν να μην το βάζεις να κοιμηθεί με το ζόρι το μεσημέρι γιατί ενώ θες να του κάνεις καλό τελικά του κάνεις κακό.