Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολλές περιοχές λόγω κακοκαιρίας

LIKE US ON FACEBOOK

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησαν να κηρυχθούν οι νομοί της Λάρισας και της Χαλκιδικής λόγω των ισχυρών καταιγίδων.

Συγκεκριμένα στο νομό Λάρισας, ο δήμος Αγιάς εξέφρασε το αίτημα να κηρυχθούν οι παραλιακές περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω πλημμυρών, ενώ στον παραλιακό δρόμο υπάρχουν κατολισθήσεις βράχων.

Από το βράδυ Σαββάτου γίνονται προσπάθειες να απομακρυνθούν οι βράχοι απ’ τους δρόμους.

Λόγω της κακοκαιρίας προβλήματα έχουν εντοπιστεί και στην Εθνική οδό Λάρισας- Κοζάνης καθώς και στο επαρχιακό δίκτυο Λάρισας – Φαρσάλων.

Νωρίτερα βράχοι μετακινήθηκαν και στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στο ύψος των Τεμπών ενώ η κίνηση διεξάγεται κανονικά.

Προβλήματα έχουν εντοπιστεί και στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του Μετσόβου, της Κόνιτσας, των Τζουμέρκων και του Ζαγορίου. 

Το ύψους του χαλαζιού στο Μέτσοβο έφτασε τα 30 εκατοστά, σύμφωνα με πληροφορίες απ’ την Πολιτική Προστασία, το ύψος του χαλαζιού στο Μέτσοβο έφτασε τα 30 εκατοστά, ενώ οι ισχυρές καταιγίδες προκάλεσαν καταπτώσεις βράχων και μεταφορά φερτών υλικών με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στο οδικό δίκτυο.

Η περιοχή της Σιθωνίας της Χαλκιδικής ίσως να αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα απ’ τις πλημμύρες και την πτώση βράχων.

Η πυροσβεστική δέχτηκε 40 κλήσεις για πλημμυρισμένα παραλιακά καταστήματα, σπίτια και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.

Παράλληλα, πολλοί τουρίστες λόγω των της σφοδρής κακοκαιρίας εγκαταλείπουν τα τουριστικά θέρετρα της Χαλκιδικής και κατευθύνονται προς τη Θεσσαλονίκη.

Photo: Facebook
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved