Μόλις έξι μήνες μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του, η δημοτικότητα του Donald Trump έχει πέσει κατακόρυφα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN.

Η δημοτικότητα του Donald Trump φαίνεται να βρίσκεται μόλις στο 38%. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο για Αμερικανό πρόεδρο σε αυτό το σημείο της προεδρίας του.

Όπως αναφέρει το CNN, ο Μπιλ Κλίντον το 1993, είχε δημοτικότητα κάτω του 50% (44%) μετά από 200 μέρες στον Λευκό Οίκο.

Χάνει υποστηρικτές ο Trump ιδιαίτερα στην εκλογική του βάση. Η έντονη υποστήριξη του από τους ψηφοφόρους των ρεπουμπλικάνων έχει πέσει από το 73% του περασμένου Φεβρουαρίου στο 59%, ενώ η υποστήριξη του από ψηφοφόρους χωρίς πτυχίο πανεπιστημίου έχει υποχωρήση κατά 12%. Ωστόσο, το 83% των Ρεπουμπλικάνων συνεχίζουν να εγκρίνουν τις πολιτικές του, ενώ το 90% των Δημοκρατών τοποθετούνται εναντίον τους.

Ολοένα και λιγότεροι Αμερικάνοι όμως εμπιστεύονται τις πληροφορίες που προέρχονται από τον Λευκό Οίκο. Συγκεκριμένα, το 73% δηλώνει σκεπτικό απέναντι σε όσα ισχυρίζεται ο Λευκός Οίκος, ενώ μάλιστα το 30% διαμηνύει ότι δεν πιστεύει καθόλου τα όσα διαρρέονται από τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας της κυβέρνησης.

Παράλληλα, το 60% χαρακτηρίζει τον Trump αναξιόπιστο και μη τίμιο, ενώ το 67% δηλώνει πως δεν αποτελεί πρόσωπο θαυμασμού. Τέλος, το 63% των Αμερικανών δηλώνει πως δεν είναι υπερήφανο που ο Donald Trump βρίσκεται στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ.

Photo: Getty Images, AP Photo/Paul Sancya