Η πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική βρίσκεται σε εξέλιξη χωρίς όμως την ένταση των προηγούμενων ημερών, σύμφωνα με την Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Σταυρούλα Μαλλίρη, η οποία προχώρησε σε ενημέρωση για τη την κατάσταση στα μέτωπα.

Οι δυνάμεις κατάσβεσης κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να οριοθετήσουν την περίμετρο της πυρκαγιάς, δεδομένου ότι αναμένεται αύξηση των ανέμων στην περιοχή.

Στην Ανατολική Αττική, επιχειρούν 308 πυροσβέστες με 84 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν διαδοχικά πέντε αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα για να υπάρχουν πάντα εναέρια μέσα πάνω από την περίμετρο της πυρκαγιάς.

Επιπλέον, την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντικές ομάδες, υδροφόρες της Αυτοδιοίκησης και οι Ένοπλες Δυνάμεις.
Χθες, το μεγαλύτερο βάρος δόθηκε στον άξονα Κάλαμος – Μικροχώρι (Αγία Κυριακή, Σαλαμίδι).
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατέβαλαν σημαντικές  προσπάθειες προκειμένου να ανακόψουν το μέτωπο της πυρκαγιάς, κυρίως στον άξονα Κάλαμος- Μικροχώρι όπου και δόθηκε μεγαλύτερο βάρος.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές στο Κρυόνερο Ηλείας, όπου στην κατάσβεσή της λαμβάνουν μέρος 54 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Στη Ζάκυνθο στις περιοχές Κοιλιωμένο, Καταστάρι και Παλαιό Χωριό επιχειρούν 165 πυροσβέστες με 37 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Και σήμερα εξακολουθεί να υπάρχει πολύ υψηλός δείκτης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Ο Αλέξης Τσίπρας στις περιοχές Αν. Αττικής

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας,πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τις περιοχές της Ανατολικής Αττικής, που επλήγησαν από την πυρκαγιά, ενώ αναμένεται να επισκεφθεί και τους πυροσβέστες.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή Υπουργών.

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ