Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο, χωρίς ευτυχώς την ένταση των προηγούμενων ημερών, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Η κατάσταση παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς η πυρκαγιά έχει μεγάλη έκταση και περίμετρο σε μικτή ζώνη δάσους – κατοικιών.

Η μεταβλητότητα της διεύθυνσης του ανέμου σε συνδυασμό με την πυκνότητα και το είδος της βλάστησης δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο το έργο της κατάσβεσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, «οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να περιορίσουν την πυρκαγιά και να μειώσουν τις επιπτώσεις αυτής της καταστροφής».

Στο σημείο επιχειρούν 156 πυροσβέστες με 57 οχήματα και 32 άτομα πεζοπόρο. Από αέρος ενισχύουν διαδοχικά 4 Canadair και 4 ελικόπτερα.

Από τις 06:00 έως 18:00 εκδηλώθηκαν 23 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο. Η Πυροσβεστική παροτρύνει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς.