Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το νομοσχέδιο για αναμόρφωση του Δημοσίου. Παράλληλα, έτοιμο προς δημοσίευση στο ΦΕΚ είναι και το Προεδρικό Διάταγμα για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας απ’ το Δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα.

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης τόνισε σε σχετική συνέντευξη Τύπου: «Από τον ερχόμενο Ιανουάριο αρχίζει το πρόγραμμα σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου για το δημόσιο μάνατζμεντ που θα απευθύνεται σε δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι θα καταβάλουν τα μισά δίδακτρα, καθώς τα υπόλοιπα θα χρηματοδοτούνται από το υπουργείο».

Μέσα στις επόμενες 10 μέρες το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί απ’ το ελληνικό Κοινοβούλιο και θα τεθεί σε ισχύ απ’ το νέο έτος με στόχο να καλυφθούν ανάγκες.

Μέχρι τότε όμως θα πρέπει να έχουν λυθεί όλες οι τυχόν εκκρεμότητες με τις μετατάξεις και τις αποσπάσεις.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται «περιορισμοί στην ανάληψη θέσης ομοειδούς με αυτήν που προηγουμένως κατείχε το στέλεχος στον ιδιωτικό τομέα, ενώ θα απαγορεύεται και η ανάληψη παρεμφερούς θέσης στον ιδιωτικό τομέα για διάστημα τριών ετών μετά την αποχώρηση από το δημόσιο.

Όσον αφορά το ΠΔ για την αναγνώριση προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα δίνει τη δυνατότητα αναγνώρισης μέχρι και 7 χρόνια σε παρόμοια θέση με το αντικείμενο στο Δημόσιο.