Την εκδίκαση του τραγουδιστή, Μιχάλη Χατζηγιάννη για ξέπλυμα 5 εκατ. ευρώ ζητά η Εισαγγελέας Εφετών με πρόταση την οποία κατέθεσε στο Συμβούλιο Εφετών, η Ευσεβία Κορμικιάρη. Η Εισαγγελέας ζητά να μην γίνει δεκτή η έφεση του κατηγορούμενου επί του βουλεύματος που διατάσσει την παραπομπή του σε δίκη για απόκρυψη ποσού 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως επισημαίνει το βούλευμα παραπομπής ο τραγουδιστής έχει στείλει στην Κύπρο το επίδικο ποσό, το οποίο απέκρυψε από τις εγχώριες φορολογικές αρχές, «στην Γλυφάδα Αττικής, κατά το χρονικό διάστημα από 1.1.2010 έως 31.12.2011».

Μάλιστα, στο βούλευμα σημειώνεται πως οι ενέργειες του τραγουδιστή συνιστούν «εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος» και φανερώνουν πρόθεση.

«Τέλεσε την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αποκρύπτοντας και συγκαλύπτοντας την αλήθεια όσον αφορά στη φύση, προέλευση, διάθεση, διακίνηση και χρήση περιουσίας, καθώς και την κυριότητά του επί της περιουσίας αυτής, εν γνώσει του γεγονότος ότι προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες», αναφέρεται συγκεκριμένα στο έγγραφο.