Σχέση με μεγαλύτερο ή συνομήλικο; Σίγουρα ναι! Σχέση με μικρότερο; Αν πω ναι και όχι θα σε μπερδέψω ε; Αν σου πω και τους λόγους ίσως σε βοηθήσω λίγο να καταλάβεις όμως! Η σχέση με μικρότερο μπορεί να είναι μαρτύριο ή ακόμα και παράδεισος αλλά, όλα θα τα δείξει ο χρόνος!

Γιατί ναι!

Γιατί είναι ωραίο να νιώθεις ότι έχεις το πάνω χέρι. Ότι εσύ είσαι η μεγάλη  που μπορείς να του μαθαίνεις συνεχώς καινούρια πράγματα: από γενικές μέχρι ερωτικές γνώσεις. Έχεις μεγαλύτερη εμπειρία και εδώ είναι η ευκαιρία σου να τις μεταδώσεις. Απ’ την άλλη και ο άλλος που είναι μικρότερος σε έχει στα ώπα ώπα γιατί δεν είναι και λίγο που έριξε μεγαλύτερη, ειδικά αν τον περνάς 5 χρόνια και!

Γιατί ακόμα κι αν σου φαίνεται περίεργο κάτι έχεις να κερδίσεις και από έναν μικρότερο! Ο μικρότερος άντρας είναι πιο αυθόρμητος και μπορεί πολλές φορές να σε εκπλήξει ευχάριστα. Δεν σκέφτεται και υπεραναλύει τόσο οι μεγαλύτεροι και αυτό συχνά του βγαίνει σε καλό! Ό, τι σκέφτεται συνήθως θα το πει και θα το δείξει και αυτό είναι υπέρ του, γιατί αν σε θέλει θα στο δείξει με τα χίλια, αν δεν σε θέλει θα το ξέρεις έγκαιρα για την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια.

Γιατί ακόμα και ο μικρότερος μπορεί να σου δώσει όλα όσα θέλεις! Δεν έχει να κάνει με την ηλικία, έχει να κάνει με τον άνθρωπο και τη χημεία που έχετε μεταξύ σας! Μπορεί κάποια μικροπροβληματάκια να τα έχετε αν υπάρχει μεγάλη διαφορά ηλικίας, αλλά το αν ταιριάζετε ή όχι δεν εξαρτάται από καμία ηλικία!

Γιατί όχι!

Για εμένα ένας λόγος υπάρχει στο γιατί να μην κάνεις σχέση με μικρότερο. Γιατί μπορεί να είναι όλα καλά και ωραία, να σου δίνει αυτά που θέλεις αλλά αν βρίσκεστε και οι δύο σε μια μεταβατική ηλικία, – τύπου 25 και 30, 23-28- είναι πολύ πιθανό εσύ ως μεγαλύτερη και αυτός ως μικρότερος να θέλετε τελείως διαφορετικά πράγματα.

relationship-ipopgr

Αν είναι στην ηλικία που θέλει να παρτάρει κάθε μέρα με τους φίλους του και να κερδίσει όσες περισσότερες εμπειρίες μπορεί, την ίδια στιγμή που εσύ έχεις μια σταθερή δουλειά, μια πιο ήρεμη ζωή και θέλεις σιγά σιγά να αποκατασταθείς, τότε συγγνώμη αλλά σε κάτι σοβαρότερο δεν γίνεται να εξελιχθεί

Η τρίτη άποψη

Υπάρχει όμως και μία τρίτη άποψη. Εκείνη που λέει “από πότε ένας αριθμός μπαίνει εμπόδιο;” Και έχει δίκιο η τρίτη άποψη. Αν έχεις βρει έναν άνθρωπο ο οποίος σε καλύπτει στα θέλω σου και είναι σωστός απέναντι σου γιατί να κάτσεις να σκεφτείς αν η ταυτότητα του ξεκινάει από το ίδιο γράμμα με το οποίο ξεκινάειη δική σου; Γιατί να κάτσεις να ταλαιπωρήσεις το μυαλουδάκι σου με απορίες τύπου “τι θα κάνω εγώ με τον μικρό;” ή “και αν μας κοιτάνε και λένε πως εγώ είμαι μεγαλύτερη;”. Αν αυτός ο άνθρωπος σε παίρνει αγκαλιά και συζητάτε και τα βρίσκετε, δεν έχεις παρά να το ζήσεις. Άσε τις λίστες με τα υπέρ και τα κατά για πιο περίπλοκες καταστάσεις. Ζήστο και άσε το αύριο να δείξει αν έκανες σωστή ή λάθος επιλογή! Σε τελική ανάλυση τα νούμερα μας ζορίζουν σε πολλές περιπτώσεις (βλέπε μισθό, περιφέρεια, deadlines) δεν χρειάζεται να προσθέσουμε και τα γκομενικά μας ζητήματα σ αυτό!