Για το κίνημα “παραιτηθείτε” μίλησε για ακόμα μια φορά ο Νίκος Φίλης σε συνέντευξή του σε εφημερίδα. «Το κίνημα “Παραιτηθείτε” είναι το σχέδιο Β΄ της ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Παιδείας.

Ο κ. Φίλης τόνισε εν συνεχεία πως  «η πολιτική καχεξία, η ένδεια προτάσεων και θέσεων αναγκάζουν τη ΝΔ να αναζητά εναγωνίως ατζέντα, πότε αντιγράφοντας τα πρωτοσέλιδα του κίτρινου Τύπου και πότε μεταναστεύοντας στη Βενεζουέλα και στη Χιλή του αλήστου μνήμης Πινοσέτ, αντλώντας από εκεί ιδέες για τα εδώ “κινήματα της κατσαρόλας».

Αποσαφηνίζει φυσικά ότι το “δικαίωμα στην πολιτική διαμαρτυρία είναι αυτονόητο και αναφαίρετο”, αλλά συγκεκριμένα αναφερόμενος στο κίνημα “παραιτηθείτε”, υπογράμμισε πως πρόκειται για «αντιδραστικά κινήματα που τείνουν να δοκιμάσουν τα όρια της συνταγματικής ανοχής και προκαλούν ανησυχία ακόμη και σε ανθρώπους από τον συντηρητικό χώρο».

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκης, ο κ. Φίλης σχολίασε: “Καλή η αντιπολίτευση κύριε Μητσοτάκη, αλλά ας ασκείται με κανόνες και αισθητική”, ενώ παράλληλα μίλησε για “εναγκαλισμό του κ. Μητσοτάκη με τα λουλούδια της Ακροδεξιάς”.

Photo: Menelaos Myrillas / SOOC