Σχέδιο δολοφονίας της στη φυλακή καταγγέλλει η Πόλα Ρούπα
μέσω πολυσέλιδης δήλωσής η οποία είδε το φως της δημοσιότητας από τον συνήγορο της. Η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη και μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, η οποία συνελλήφθη πριν από λίγες ημέρες, επικαλείται συγκεκριμένα περιστατικά που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται.

 Η καταδικασμένη για υποθέσεις του «Επαναστατικού Αγώνα» τονίζει, πως επιχειρήθηκε η δολοφονία της εντός των φυλακών, με τρόπο «ώστε να εμφανιστεί ως συμπλοκή κρατουμένων από ένα πρεζόνι βαλτό της υπηρεσίας» και παράλληλα, διατυπώνει την άποψή της, πως «ο Τόσκας προσωπικά το έχει βάλει το χέρι του στην οργάνωση του σχεδίου δολοφονίας μου, παρέα με τον Κοντονή».

Η Πόλα Ρούπα, υπογραμμίζει, πως «την Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου, συγκρατούμενή της μπήκε στην πτέρυγα και άρχισε να περπατάει προκλητικά, χτυπώντας από τον ένα τοίχο στον άλλο (παραπατούσε υποτίθεται), έτοιμη να βγάλει μαχαίρι, όταν θα έπεφτε πάνω μου. Πριν ολοκληρωθεί το σχέδιο και επειδή όπως έχω αποδείξει δεν μου λείπει το μυαλό για να καταλάβω αμέσως τι γίνεται, ενημέρωσα τηλεφωνικά δημοσιογράφους και δικηγόρους, ώστε τουλάχιστον, αν συνέβαινε οτιδήποτε να έχω πρώτα μιλήσει εγώ. Το γεγονός θα καταγραφόταν ως “συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων” και αυτός ήταν ο στόχος, ώστε να έχει η υπηρεσία και το κράτος φυσικά, τα χέρια τους καθαρά απ’ ότι συμβεί”».

«Γνώριζα από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στην φυλακή, πως το κράτος θα αναζητήσει τρόπο να με βγάλει από την μέση, αφού κάθε άλλο όπλο που χρησιμοποίησε δεν με εξέπληξε» προσθέτει και εξηγεί:

«Όταν λοιπόν δηλώνει ο Τόσκας μπροστά σε όλους ότι είμαι επικίνδυνη, ξέρουν όλοι μέσα στην Βουλή τι εννοεί. Κι εγώ όταν τον ακούω, καταλαβαίνω πως η επόμενη κίνησή τους θα είναι η απόπειρα δολοφονίας μου. Γιατί εγώ καταλαβαίνω τη γλώσσα της εξουσίας και του κράτους. Άλλοι δεν την καταλαβαίνουν. Και τις βλακείες ότι ετοίμαζα χτύπημα με θύματα πολίτες να τις αφήσουν. Ο Επαναστατικός Αγώνας ποτέ δεν είχε στο στόχαστρο πολίτες. Ο Επαναστατικός Αγώνας θα χτυπούσε την καρδιά του συστήματος και χωρίς να “ανοίξει μύτη” θα τους τσάκιζε. Γιατί το να δείχνουν οι “αριστερούληδες” του Σύριζα, κάποιον ως επικίνδυνο, που τους έχουν επανειλημμένως κατηγορήσει από την αντιπολίτευση ότι υπερασπίζονται και σχετίζονται με επικίνδυνα για την πολιτική σταθερότητα στοιχεία, ότι υποστηρίζουν και συνδιαλέγονται με “τρομοκράτες”, σημαίνει πως ο κίνδυνος είναι σοβαρός. Γιατί ο Σύριζα είναι ο καθόλα αρμόδιος πολιτικά να ξεχωρίσει και να καταλάβει ποιος είναι πραγματικά επικίνδυνος και ποιος όχι. Γι’ αυτό και ξέρει τι κάνει και όταν συνδιαλέγεται με “ακραία στοιχεία”. Ο Σύριζα είναι ο εγγυητής στον εντοπισμό της πραγματικής πολιτικής επικινδυνότητας για το σύστημα».

Αναφέρται στην «λογική της θυματοποίησης που έχει η αριστερά» και για αυτό τονίζει πως αποτρέψει κάθε απόπειρα εναντίον της, ενώ τονίζει πως «επειδή κάποιοι από πολιτικό συμφέρον θα βγουν και θα πουν ότι υπερβάλω ή ότι είναι η φαντασία μου που τα βγάζει αυτά, δηλώνω εκ των προτέρων ότι αυτοί που θα τα πούνε αυτά θα το κάνουν γιατί δεν τους συμφέρει να αποδεχτούν ότι κάτι τέτοιο ισχύει».

Η δήλωση της Ρούπα στο τέλος της αναφέρει: «Ας έρθουν σε μένα. Τους περιμένω. Και να ξέρουν πως ακόμα και νεκρή, και πάλι θα με φοβούνται».