Λίγες μέρες μετά την συνέντευξη με τις αποκαλύψεις του Βαρουφάκη, 41 βουλευτές ρωτάνε τον Τσίπρα, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, για το αν γνώριζε και αν προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες διερεύνησης της υπόθεσης. 

Με πρωτοβουλία του Λευτέρη Αυγενάκη, 41 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν ερώτηση απευθυνόμενοι στον Αλέξη Τσίρπα με αφορμή την πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Στο κείμενο που συνυπέγραψαν οι 41 βουλευτές κάνουν λόγο για «πρόθυμες αποκαλύψεις» του Γιάνη Βαρουφάκη, που αναδεικνύουν την «τραγική διάσταση των έξι μηνών που προηγήθηκαν της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου 2015 και τους κινδύνους που διέτρεξε η χώρα λόγω του τυχοδιωκτισμού, της απειρίας και των ιδεοληψιών της κυβέρνησης».

Το κείμενο καταλήγει με ερώτηση, η οποία απευθύνεται στον πρωθυπουργό σχετικά με το αν θα αναλάβει πρωτοβουλίες για «τη διερεύνηση των τεράστιων ευθυνών του πρώην υπουργού Οικονομικών και των συνεργών του οι οποίοι ώθησαν σε άμεσο και απτό κίνδυνο εξόδου της χώρας από το ευρώ, ασύντακτης χρεοκοπίας και καθολικής οικονομικής καταστροφής».

Να θυμίσουμε πως δεν είναι η πρώτη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς λίγες ώρες μετά την προβολή της επίμαχης συνέντευξης ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος είχε δηλώσει ότι παρακολούθησε με ενδιαφέρον την συνέντευξη και ότι αναμένει με μεγάλο ενδιαφέρον, την απάντηση του κ. Πρωθυπουργού.