Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει ανάρτηση του Λευκού Οίκου στο Facebook, ο οποίος μετά τη γενική κατακραυγή και τις κατηγορίες περί ομοφοβικού ποσταρίσματος αναγκάστηκε να διορθώσει.

Στην αρχική του ανάρτηση ο Λευκός Οίκος, στη φωτογραφία με τις συζύγους των ηγετών των χωρών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες δεν αναφέρεται καθόλου  ή καλύτερα αγνοεί επιδεικτικά  τον σύζυγο του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου.

Όπως θα δείτε και εσείς στην παρακάτω φωτογραφία, οι διαχειριστές των social media του Λευκού Οίκου αναφέρουν ονομαστικά όλες τις συζύγους των ηγετών μεταξύ των οποίων είναι η Melania Trump, η Brigitte Trogneux και η σύζυγος του Tayip Erdogan, ωστόσο αποφεύγουν χαρακτηριστικά να αναφερθούν στον σύζυγο του πρωθυπουργού του Βελγίου, Gauthier Destenay, ο οποίος είναι και ο μοναδικός άντρας της φωτογραφίας.

 

Όπως καταλαβαίνετε οι αντιδράσεις ήταν έντονες  με πληθώρα χρηστών να καταφέρονται κατά της συγκεκριμένης κίνησης κατηγορώντας το επιτελείο του αμερικανού προέδρου για ομοφοβία και σκοταδισμό, με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα να διορθωθεί το ποστ, με ονομαστική αναφορά και στον σύζυγου του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου.

First Lady Melania Trump poses with Belgium’s Queen Mathilde, center, and other spouses of NATO leaders: First Lady…

Gepostet von The White House am Samstag, 27. Mai 2017

Παρά τη διόρθωση, η άσχημη εντύπωση έχει μείνει από το ομοφοβικό ποστάρισμα σε μια περίοδο που ο Trump δεν αναζητά νέους εχθρούς αλλά συμμάχους.

https://twitter.com/msepso/status/868612366874890241