Η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί την επιβολή ελεγκτικού καθεστώτος στα ΜΜΕ, υπογραμμίζει ο Πρόεδρος του Ποταμιού κ.Σ.Θεοδωράκης και τάσσεται σαφώς κατά της ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, παρά το γεγονός ότι αρχικά είχε ταχθεί υπέρ της αρχής.

Ο κ.Θεοδωράκης υπογραμμίζει πως  ο υπουργός Επικρατείας δεν προχώρησε στις αναγκαίες εκείνες μετατροπές που το Ποτάμι είχε προτείνει, προκειμένου να υφίσταται απόλυτη διαφάνεια και να μπει οριστικό τέλος σε φαινόμενα διαπλοκής.

Συγκεκριμένα ο κ.Θεοδωράκης τονίζει:

Εμείς είπαμε ναι επί της αρχής, για να συγκρουστούμε με την διαπλοκή που είναι ίσως το μεγαλύτερο διαχρονικό πρόβλημα, να διαχωρίσουμε την ήρα από το στάρι.

Και συμπληρώνει:

Όπως το ταγκό θέλει δύο έτσι και η διαπλοκή χρειάζεται δύο. Έναν κακό επιχειρηματία με πολλά λεφτά και έναν παντοδύναμο υπουργό. Η ανάμειξη του υπουργού είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης της διαπλοκής.

Αναφερόμενος στη συνεργασία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε:

Θέλετε ένα νομοσχέδιο θολό, για να χειραγωγείτε. Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είναι να στήσουν μηχανισμούς δικούς τους, να εδραιωθεί ένα καθεστώς για να ελέγξει τα «μίντια» να είστε ο βασικός μέτοχος. Σε αυτό τον κατήφορο δεν θα είμαστε μαζί σας. Θα είστε εσείς και οι συνέταιροι σας. Εμείς θα είμαστε απέναντι σας, καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο σας.

 

Ο κ. Σ.Θεοδωράκης υποστηρίζει πως συγκεκριμένο νομοσχέδιο,ουσιαστικά μετατρέπει τον αρμόδιο υπουργό σε “ανώτατο άρχων της Τηλεόρασης”, υπογραμμίζοντας:

Eίναι κατάντια για τη χώρα να αποκτά υπουργό καναλάρχη και η χώρα να πηγαίνει από διαπλοκή σε διαπλοκή. Ενισχύστε το ρόλο του συνταγματικά κατοχυρωμένου ΕΣΡ και περιορίστε το ρόλο του υπουργού. Kαμία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν αγάπησε τις Ανεξάρτητες Αρχές.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε επίσης ακόμα πως το νομοσχέδιο αυτό είναι πρόχειρο, χωρίς μελέτη ευρωπαϊκού προσανατολισμού και αγνοεί τις τεχνολογικές εξελίξεις. Η κυβέρνηση, με αυτό ουσιαστικά εκχωρεί ένα δημόσιο αγαθό με μοναδικό γνώμονα το αν είναι κάποιος πλούσιος.

Προς απάντηση στα λεγόμενα του κ.Σ.Θεοδωράκη ο υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς, χαρακτήρισε απολύτως ανακριβή τα όσα υποστηρίζει ο κ. Θεοδωράκης, λέγοντας πως το μόνο που μπορεί να κρίνει η ελληνική κυβέρνηση είναι ο αριθμός των αδειών και η τιμή εκκίνησης τους και όχι ποιος μένει και ποιος φεύγει.

Συγκεκριμένα:

Σέβομαι απολύτως τη θέση σας ότι θα καταψηφίσετε. Υπερψηφίστε την δημοπράτηση και το ΕΣΡ για να αποδείξουμε ότι θέλουμε να βάλουμε από την αρχή καθαρούς κανόνες.