Το ρολόι του Big Ben θα σιγήσει από τις 21 Αυγούστου και για τα επόεμνα 4 χρόνια!

Μαζί με το Brexit έρχεται ακόαμ μία τεράστια αλλαγή στην Βρετανική πρωτεύουσα καθώς το ρολόι του Big Ben στο βρετανικό κοινοβούλιο του Wstminster, θα σταματήσει από το μεσημέρι της 21ης Αυγούστου να ηχεί για τέσσερα χρόνια, όσο θα διαρκέσουν οι εργασίες ανακαίνισης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής των Κοινοτήτων.

μετά από 157 χρόνια το μεγάλο εβληματικό ρολόι πρόκειται να σταματήσει καθώς τα μεγάλα σφυριά που χτυπούν την τεράστια καμπάνα των 3,7 τόννων κάθε ώρα πρόκειται να αποσυνδεθούν από το ρολόι και να κλειδώσουν.

Να σημειωθεί πως σε ειδικές περιπτώσεις όπως ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς το ρολόι θα ξαναηχεί.

 

Στο πλαίσιο της ανακαίνισης, το ρολόι που φιλοξενεί τον Big Ben θα αποσυναρμολογηθεί και κάθε ένας από τους μηχανισμούς του θα εξετασθεί και θα συντηρηθεί, οι τέσσερις δίσκοι του θα καθαριστούν και θα επιδιορθωθούν, το σιδερένιο πλαίσιο και οι δείκτες θα ανανεωθούν.

Το ότι το Big Ben θα μπει σε mute mode, όμως, δεν σημαίνει πως θα σταματήσει να δείχνει και την ώρα! Ενας από τους δίσκους του ρολογιού θα παραμένει σε λειτουργία για να δείχνει την ώρα και θα λειτουργεί με ηλεκτρισμό μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Ολες οι άλλες καμπάνες που χτυπούν κάθε 15 λεπτά θα μείνουν επίσης σιωπηλές κατά τη διάρκεια των εργασιών που θα ολοκληρωθούν το 2021, όταν ο ο γνωστός ήχος του Big Ben θα ακουστεί και πάλι.