Ακούμε συχνά γύρω μας την έκφραση « ρόδα είναι και γυρίζει» και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ταυτιστεί τόσο μαζί της, που συχνά την έχουμε σαν το μοναδικό στήριγμά μας. Θα συμφωνήσω με το πρώτο μέρος της έκφρασης: ρόδα είναι. Μη σου πω και στο δεύτερο: και γυρίζει. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα γυρίσει προς δικό σου όφελος.

Ακόμα και «ανατομικά» να το πάρεις. Η ρόδα δεν είναι αντικείμενο με δύο μόνο πλευρές: η δική σου και η δική του. Καλώς ή κακώς υπάρχουν πολλές ακόμη, που συγγνώμη που θα στο πω δεν έχουν να κάνουν με εσένα.

Εάν ο καλός σου σε παράτησε μια μέρα πριν το γάμο, μη ζεις με την ελπίδα ότι «όταν η ρόδα γυρίσει» θα έρθει γονυπετής έξω από την πόρτα σου, να σου ζητήσει ξανά το χέρι και να σου πει συγγνώμη που σε άφησε.

Εάν η κολλητή σου σε έθαβε για χρόνια πίσω από την πλάτη σου σε κοινούς σας γνωστούς ή ο φίλος σου σε κεράτωνε με την καλύτερή σου φίλη, όχι δεν σημαίνει ότι κάποια στιγμή θα του συμβεί το ίδιο ή κάτι αντίστοιχο τέλος πάντων.

Και εν πάση περιπτώσει έχουμε και μια ανωτερότητα. Γιατί επειδή εσύ είχες τις παραπάνω ατυχίες στη ζωή σου, να εύχεσαι να πάθει τα ίδια αυτός που στις προκάλεσε; Η μαγκιά σου φαίνεται από το χαρακτήρα που θα κρατήσεις όταν σου συμβεί κάτι από τα παραπάνω. Εκεί θέλω να σε δω.

roda-ipopgr(1)

Αντέχεις απλά να το αποδεχτείς και να συνεχίσεις τη ζωή σου; Μη ζεις για τη μέρα που θα εκδικηθείς τα άτομα που σου προκάλεσαν «κακό» ή που θα βιώσουν τον ίδιο πόνο. Με το να ασχολείσαι και να περιμένεις πότε θα πάθουν κάτι κακό τα άτομα που σε πλήγωσαν, το μόνο που καταφέρνεις είναι να τους δίνεις μεγαλύτερη αξία.

Σταμάτα να ζεις με την ελπίδα ότι ο καλός σου θα γυρίσει, γιατί απλά δεν γίνεται πάντα έτσι. Και το ακόμα χειρότερο είναι όταν σκέφτεσαι ότι θες να γυρίσει όταν δεν θα τον θέλεις εσύ. Με το να εύχεσαι κάτι τέτοιο σε τι διαφέρεις από εκείνον που δεν σου φέρθηκε σωστά;

Θέλω τόσο πολύ να βγω έξω και να φωνάξω-ειδικά στις γυναίκες της παρέας- ότι δεν γυρίζουν όλοι. Εάν όλοι οι άνθρωποι με τους οποίους χωρίζαμε, το μετάνιωναν και γύριζαν πίσω σε εμάς, τότε απλά όλη μας η ζωή θα ήταν ένας φαύλος κύκλος εμπειριών που έχουμε ξαναζήσει. Χωρίζουμε και σταματάμε τις φιλίες για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Όπως επίσης και για συγκεκριμένους λόγους γνωρίζουμε καινούρια άτομα. Δεν είναι όλα τα άτομα για να μείνουν στη ζωή μας, ούτε πρέπει να καταριέσαι εκείνους που δεν στέριωσαν μαζί σου.

Γι’ αυτό λοιπόν λέω ΝΑΙ! Η ρόδα θα γυρίσει και θα μας οδηγήσει σε καινούριους δρόμους και εμπειρίες. Γιατί απλά έτσι είναι η ζωή, κάνει τον κύκλο της. Από εκεί και πέρα εσύ επιλέγεις αν θα μείνεις κολλημένος στο παρελθόν ή αν θα κοιτάξεις μπροστά το μέλλον που έρχεται.

Μην αναλώνεσαι στο να περιμένεις ανθρώπους που έφυγαν γιατί θα περάσεις μια ζωή απλά περιμένοντας. Ζήσε επιτέλους! Ζήσε για το τώρα και το μετά!