«Έγινε σεισμός ή πάλι ροχαλίζεις;», «Το κομπρεσέρ σταμάτησε το μωρό μου συνεχίζει», «Αυτό με τα επίπεδα στους ήχους πώς το καταφέρνεις;», «βγαίνει και σε χλιμίντρισμα;» είναι μερικές από τις ατάκες που σίγουρα θα έχει πει η δικιά σου, αν και εσύ ροχαλίζεις σαν τρακτέρ όταν γυρνάς… κομμάτια απ’ τη δουλειά και πέφτεις ξερός στο κρεβάτι δίπλα της. Το ροχαλητό, όμως, δε σκοτώνει μόνο τον ύπνο της κοπέλας σου, σκοτώνει και το σεξ μαζί της!

Κι όμως πέρα από το ότι δυσκολεύεις πολύ τον ύπνο της κοπέλας σου, μειώνεις και τις ορέξεις της για παιχνιδάκια στο κρεβάτι.

Όπως αναφέρει πρόσφατη έρευνα της Guardian, Ο σύντροφος που ροχαλίζει στο διπλανό μαξιλάρι μπορεί να τινάξει την ερωτική ζωή του ζευγαριού στον αέρα. Η δημοσκόπηση που έγινε ανάμεσα 537 άντρες και 463 γυναίκες έδειξε πως περισσότεροι από τους μισούς θα έκανα σεξ πιο συχνά, εάν ο σύντροφός τους σταματούσε να ροχαλίζει.

Περισσότερα από το ένα στα δέκα ζευγάρια που ερωτήθηκαν στο πλαίσιο δημοσκόπησης απάντησαν ότι το ροχαλητό είχε επίπτωση στην ερωτική τους ζωή, είτε επειδή ήταν πολύ κουρασμένοι για να επιδοθούν σε σεξουαλικές πρακτικές, είτε επειδή έβρισκαν απωθητικό το ροχαλητό και την… πηγή του.

Σύμφωνα με την έρευνα το 25% των ερωτηθέντων είχαν καταφύγει σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού για να κοιμηθούν, ενώ σχεδόν τα μισά ζευγάρια μαλώνουν για το ροχαλητό τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο επιχειρεί το «θύμα» να σταματήσει το ροχαλητό του ή της συντρόφου του,  η πιο δημοφιλής πρακτική είναι το χτύπημα στα πλευρά,  με τις γυναίκες να το κάνουν συχνότερα. Μάλιστα, ο ένας στους δέκα ερωτηθέντες απάντησε ότι είχε σπρώξει τόσο δυνατά τον σύντροφό του που τον έριξε από το κρεβάτι!

Η Marianne Davey, η επικεφαλής της δημοσκόπησης, δήλωσε

Το ροχαλητό σε μία σχέση μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα. Τα περισσότερα κινούνται γύρω από τον ύπνο. Πολλές φορές η κατάληξη των προβλημάτων μπορεί να είναι αναπάντεχη. Η πιο ακραία, μπορεί να είναι ο χωρισμός σε μία σχέση…